Než pomine tvůj hněv přehled
Åsa Larsson
Rebecka Martinssonová série
Rebecka Martinssonová, prokurátorka v severošvédské Kiruně, se zaplete do případu chladnokrevné vraždy. Mladý pár vysekal v ledu na jezeře díru, aby se mohl potopit k vraku letadla, které leží na dně. Ale během potápění kdosi přeřízne lano a díru zakryje dřevěnými dveřmi. Mladí lidé nemají žádnou šanci. Co hledali ve vraku letadla? A kdo je za to potrestal smrtí? Při pátrání přijde Rebecka na stopu dlouho utajovaným událostem z minulosti. A objeví nebezpečnou síť utkanou z viny, strachu a zrady, do které jsou zapleteni místní obyvatelé.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , HostOriginální název:
Till dess din vrede upphör, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než pomine tvůj hněv. Přihlašte se a napište ho.
Napínavé čtení, nemohla jsem odložit dokud jsem nedočetla. Pravá severská krimi, i to navracení do minulosti je tak vzrušující.
První kniha kterou jsem přečetla od této autorky. I když severskou literaturu moc nemusím (pravděpodobně to dělají pro nás těžko vyslovitelná jména), byla jsem mile překvapena. Děj se odehrával v hodně studeném období, jen led a sníh, ale obyvatelé prožívali nepříjemnosti počasí s klidem a přirozeně, rovněž policisté vykonávali službu poctivě. Líbily se mi dvě ženské postavy, policejní inspektorka Anna-Marie a okresní státní zástupkyně Rebeca. Kniha se četla velice dobře.
Kniha Než pomine tvůj hněv v seznamech
2010 | Sluneční bouře |
2015 | Hůl prokletí |
2011 | Prolitá krev |
2013 | Oběť Molochovi |
2012 | Temná stezka |
Tak já půjdu s hodnocením proti proudu. Za mě opravdu hodně slabá detektivka. Očekávané překvapivé rozuzlení se nekonalo.