Než si pro mě přijde (2024) | Databáze knih

Než si pro mě přijde přehled

Než si pro mě přijde
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535559/bmid_nez-si-pro-me-prijde-660d03a5b0d5b.jpg 4 56 56

Je láska silnější než smrt? Dva příběhy, které se postupně proplétají a jsou popsány z rozdílného úhlu pohledu muže a ženy. Lily je nespokojená se svým životem i manželstvím a nedokáže to sama změnit. Teprve setkání se záhadným Samuelem ji přinutí se zamyslet, co od života skutečně chce a jak může překonat traumatizující zážitky ze své minulosti. Okouzlující Sam skrývá temné tajemství, které otřese celým jejím světem. Kdo (nebo co) je ten muž, kterého se bojí snad každá lidská bytost?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než si pro mě přijde. Přihlašte se a napište ho.

Dači
29.01.2025 5 z 5

Tato kniha patří mezi ty, které nechcete odložit a musíte se přesvědčovat, že kniha vám přece neuteče. Kniha má překrásný design a kvalitní materiál. Součástí každé knihy je krásná záložka. Obdivuji, že ji autorka vydala vlastním nákladem.
Je to příběh o životních útrapách, zklamáních, ale i o krásách a naději, kde se hlavní postava Lily setkává se Smrtí, a to ji donutí zamyslet se nad tím, co od života skutečně chce.
Lily – lehce ovlivnitelná, poznamenaná traumaty z dětství, ušlápnutá a pokorná manželka se mění v ženu plnou síly a sebevědomí.
Vylíčení světa z pohledu Sama je velmi poučné, chápu to i jako takové poselství pro lidstvo. Popisuje charakter lidí v minulosti i v současnosti. Touha po moci, ovládání, vzrůstající agrese a nenávist se po dlouhá staletí nemění.
Přála bych si, aby si knihu přečetlo co nejvíce lidí, kteří by si vzali ponaučení, začali se k ostatním chovat ohleduplně a více si vážit každodenních krás života, protože každá vteřina života je vzácná a nikdy nevíme, která bude tou poslední.
Příběh je emočně velmi silný, zůstane ve vás dlouho i po jeho přečtení a donutí vás zamyslet se nad vlastním životem.

Áňa 998
28.01.2025 4 z 5

Kniha Než si pro mě přijde by mi možná unikla, kdyby mi jí přímo autorka nenabídla k recenzi. Nikde jsem jí moc nezahlédla, ale na první pohled mě zaujala. Zajímavá obálka, pěkně temná, nálepka Dark Romance a ještě anotace, která slibuje zajímavý příběh dvou postav. Netrvalo dlouho a měla jsem knihu doma i s úžasným věnováním!
Začtení mi trochu trvalo. Vstupujeme do nového děje, poznáváme postavy a celkově přicházíme na chuť celého nápadu. Dost mi se začtením, které se mi po několika kapitolách povedlo, je hodně promluv postav, ale i kratší kapitoly. Díky tomu je kniha opravdu čtivá a já jí zvládla za pár dní.
Hlavními postavami jsou Lily a Sam, z jejichž pohledů jsem kapitoly psané. Ve vyprávění se střídají, takže máte hezky přehled. Sama jsem si zamilovala. Sice zastupuje ne úplně oblíbenou část života, ale je skvělý. Víte u něj na čem jste, a celkově mě jeho části bavily více, než ty Lilyiny. Má zajímavé myšlenky. Lily je taky zajímavý charakter, líbilo se mi, jak se postupně měnila.
Postavy jsou krásně propracované, stejně jako hlavní linka příběhu. Je znát, že si autorka dala s příběhem práci a vše promýšlela. Možná jsem čekala trochu něco jiného kvůli nálepce na obalu, ale i tak mi příběh nabídl zajímavý vývoj, vážnější situace a taky zajímavé myšlenky, nad kterými jsem se zastavila.
Než si pro mě přijde je knihou, která si určitě zaslouží být víc vidět. Mně se kniha i přes pro mě těžší začtení líbila moc a postavy jsem si oblíbila. Co se týká konce.. věřila jsem, že to dopadne jinak, ale po čase si říkám, že to je logické. Pokud si chcete dát příjemnou četbu s prvky fantasy a skvělými postavami, které to vždy neměly lehké, hurá do ní!

Dadyna.Havlova
06.01.2025 5 z 5

Toto je přesně čtení pro mě

Kniha Než si pro mě přijde v seznamech

v Mé knihovně94x

Autorovy knížky