Nezavírej oči přehled
Holly Seddon
Robin a Sarah, ač dvojčata, si nejsou moc podobná a ani naladěná na stejnou vlnu, a navzájem se milují. Dokud nebyla odloučena kvůli krutým poměrům v rodině. Teď je jim přes třicet. Robin žije sama, trpí agorafobií a záchvaty paniky. Celé dny a noci tráví chozením po místnostech svého domu. Anebo pozoruje ulici, domy, sousedy. A jednoho dne uvidí něco, co neměla ... A Sarah? Sarah získala to, co chtěla – hezkého muže, krásné dítě, dokonalý domov. Ale najednou je obviněna z nejhoršího činu ze všech. Dokud se nevypořádá s něčím, co se stalo už velmi dávno, nebude moci být se svou rodinou. A aby to dokázala, musí se spojit se svou sestrou. Sarah však není jediná osoba, která hledá Robin, a když se jejich cesty konečně protnou, obě dívky budou muset bojovat za mnohem víc, než je jejich vztah.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Don´t Close Your Eyes, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezavírej oči. Přihlašte se a napište ho.
Zvláštní kniha. Strhující a perfektně čtivá, i když mi autorčin styl (formulace, výrazivo atd.) tak úplně neseděly. Zhltnuto za 1,5 dne, což je dost rychlovka. Ale pořád mě něco tahalo za oči.
Děj a zápletka... přecpaný a překombinovaný. Vím, že zlý věci v rodinách se nabalujou a řetězí... ale tohle bylo fakt moc. Postavy mě děsně štvaly, teda kromě Robin, tu jsem jaksi chápala a dovedla snést. Jinak mi jednání všech ostatních přišlo jaksi plochý, bez hlubšího prožívání, motivace. Plakaly a křičely, ale nevěřila jsem jim to.
Prostě... knížka plná nedostatků, ale i přesto hodně čtivá a vtahující. V některejch chvílích až moc. Každopádně jako oddychovka na vypnutí od každodenního shonu - dobrý.
Prvních pár stránek mě nadchlo, jak byla kniha čtivá a na první pohled "vtáhne do děje" a bude to napínavý příběh. Velký omyl. Po několika stránkách toto nadšení opadá a zabředáváte do protahované smyčky, která zdánlivě jde pořád dokola a nikde nekončí.
Trošku jsem se nechal svést označením "thriller" a pořád čekal, že se něco stane, že už ta zápletka konečně začne... nezačala. Nazval bych knihu spíše psychologickým dramatem. Sleduje pocity a jednání dvou žen, sester ve dvou časových obdobích (dětství X dospělost). Z tohodle pohledu je kniha vymakaná, to musím uznat. Poznáte jejich mysl až do nejhlubší vrstvy. Nicméně i to se téměř v každé kapitole opakuje, děj se nevyvíjí už vůbec a na posledních zhruba 30-40 stranách se vše rychle semele.
Nicméně pro lidi, kteří nemusí moc příběhy, ale užívají si důkladně probrané postavy, je Nezavírej oči rozhodně výborná volba. Kdo máte raději napínavé příběhy, napínavé thrillery, doporučil bych zvolit knihy jiné.
Kniha Nezavírej oči v seznamech
thrillery vyrovnání se s minulostí agorafobie thrillery pro ženy
Rodinné drama, výměna manželek, jedna má problémy s přítelem a druhá se straní od lidí dvě časová pásma kniha je nudná