Nežiaduci účinok: smrť přehled
John Virapen
Táto kniha rozpráva pravdivý príbeh o korupcii, podplácaní a podvodoch. Napísal ju bývalý riaditeľ farmaceutického koncernu Dr. John Virapen, ktorý pozná interné praktiky a postupy používané vo farmaceutických gigantoch.
Literatura naučná
Vydáno: 2010 , Slovart PrintOriginální název:
Side Effects: Death, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nežiaduci účinok: smrť. Přihlašte se a napište ho.
Kdo se o toto téma aspoň trošku zajímá, tak se v knize nedozví nic "kulervoucího". Navíc pro mě napsáno velice nesympatickou a nečtivou formou. Ale snaha o osvětu byla, proto dvě hvězdičky.
Dobre napísaná kniha, zaujímavý životný príbeh, zaujímavé info z pozadia farma firiem, marketingu... Povinné čítanie pre každého kto bezhlavo verí reklamám a lekárom.
Kniha Nežiaduci účinok: smrť v seznamech
korupce zdraví a léky farmakologie lékárnictví, farmacie podvody
2010 | Nežádoucí účinek: Smrt |
2011 | Lék jako modla - Předpis na nežádoucí účinky a na smrt |
Nahlédnutí do farmaceutického průmyslu od klinických studií až po samotné užívání léku pacientem. Již jsem viděla několik dokumentů/filmů (př. Zabiják bolesti) a četla pár knih na dané téma. Tato kniha potvrdila ostatní zdroje. Dle autora jde především o velké zisky. Mluví o falšování a zatajování klinických studií, podplácení úřadů i lékařů, o normalizaci zobání pilulek na cokoli u dospělých i u dětí, o nežádoucích účincích..
Z autorova vyprávění mám pocit, že nám stejně neodhalil vše, co věděl nebo zažil. Místy jsem měla pocit, že byl pyšný na to jak se vypracoval a získal "špinavé" peníze.
Možná, že kniha někomu pomůže při rozhodování o svém zdraví, přístupu k životu a ověřování faktů.