Nezkreslená věda přehled

Nezkreslená věda
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480356/bmid_nezkreslena-veda-aMY-480356.jpg 5 7 7

Rozsvítit žárovku, polknout prášek, zapnout počítač – to všechno nám připadá docela normální. Jenže za každou z těch věcí se skrývají geniální vědecké objevy a vynálezy. Že věda je nuda? Ani náhodou! Je to obrovské dobrodružství a dá se vysvětlit i tak, aby nás bavilo – třeba formou animovaného seriálu, podle něhož vznikla tato knížka. Samé obrázky a málo textu – a přitom se na několika stránkách dozvíme základní informace i zajímavosti o celé řadě témat z nejrůznějších vědních oborů – od atomu, vzniku vesmíru či vývoje člověka až po jaderné elektrárny, genetiku a 3D tiskárny. Díky této publikaci začneme mít jasnější představu o tom, jak funguje svět kolem nás, a dostaneme chuť vědět ještě víc. A možná se na tom dobrodružství zvaném věda jednou i osobně podílet.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezkreslená věda. Přihlašte se a napište ho.

Pružinka
03.06.2022 5 z 5

Velice originální nápad. Oblíbený seriál přenést na papír. Je to přehledné a obrázky opět nezklamou. Jen hlas Pavla Lišky mi trochu schází ;-)

Mosula
27.12.2021 5 z 5

V podstatě jen YouTube seriál přenesený na papír, nejsem si jistá, jestli to studenty zvyklé na video nadchne i v této podobě. Jsem ale ráda, že se knížka do školní knihovny koupila, je to ideální výukový materiál.

Kniha Nezkreslená věda v seznamech