Nezlobte se na boha přehled
Radmila Ravenn
Píše se rok 1984. Kristýna je žena v domácnosti a herečka u ochotnického divadla s velkými sny. Její rodiče patřili k odpůrcům tehdejšího režimu, což má dopad na celou rodinu. Tento škraloup na kádrovém profilu Kristýnu nutí se podřídit a s nevolí nastoupí do nové práce. Tam však pozná někoho, kdo jí nabídne svobodu a možnost tiché revolty proti nenáviděnému režimu. Vybere si Kristýna bezpečí a mír, nebo lásku a rebelii v náručí jiného? ***** Nezlobte se na Boha je sbírka povídek, jimiž prolíná základní otázka: Kam až jsme ochotni zajít při obraně blízkých lidí i sebe samých? Každý příběh je situován do jiné země a hlavní hrdinové pocházejí z různých sociálních vrstev – a podle toho také na vzniklé konflikty a problémy společnosti reagují. Centrem dění je Kristýna, okolo které se nejen její, ale i ostatní příběhy odvíjejí. Ukazují limity lidského bytí i odpuštění.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezlobte se na boha. Přihlašte se a napište ho.
Kniha už podle anotace řiká, že jde o příběhy různých lidí, z různých zemí.
Jednou čtete o Kristýně z československa a pak se dostane úplně jinam.
Kniha byla čtivá a opravdu zajímavá a napínavá.
Trochu jsem se ze začátku ztrácela v tom přeskočení, ale pak mi to sedlo. Kniha se opravdu četla jedna radost.
Byla napínavá a vlastně jste četly, aby jste se dozvěděly jak to ze všema skončí… protože to vše se dozvíte až na úplném konci.
Musím říct, že konec byl teda mazec. Opravdu doporučuji knihu si přečíst.
Opravdu kniha byla napsána hezky. Každý příběh Vám dá něco jiného nějaké ponaučení. Je to prostě ze života, opravdu reálné příběhy a věřím, že tohle se prostě ve světě děje. Nebo by se mohlo stát.
Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala a budu ráda když zaujme i někoho z Vás a přečtete si tuto knihu.
Zajímavá kniha o deseti osudech z různých zemí světa v letech 1984 a 1985. Jako červená nitka se prolíná osud Kristýny z tehdejšího Česlovenska.
Zajímavé čtení. Moc by mě zajímalo, jak by se osudy vyvíjely v dnešní době.
Kniha Nezlobte se na boha v seznamech
"Deset příběhů, deset zemí, deset osudů.
Všechny jsou plné emocí, někde se objeví drogy, jinde hraje roli víra a náboženství a vždycky narazíte na pomstu a lásku. A pokaždé jsou to reálné osudy, které se mohou stát komukoliv a kdekoliv.
Všechny příběhy jsou proloženy vyprávěním Kristýny, mladé Češky žijící v 80. letech v Československu, která nemá ráda tehdejší systém a která touží po jediném - po svobodě.
A právě propojení a navazování jednotlivých příběhů rádoby malým detailem se mi moc líbily. Kniha je celkem rozsáhlá, ale za mě se četla jedním dechem. Takové celkem obyčejné příběhy obyčejných lidi mě baví, takže jsem si čtení moc užila. Jen ty konce pro mě byly vždycky překvapivé, i když později už byly předvídatelné. Víc prozrazovat nebudu, zkrátka zkuste tu knihu taky.