Neználek ve slunečním městě přehled
Nikolaj Nikolajevič Nosov
Nová dobrodružství Neználka a jeho kamarádů. Neználek, Knoflenka a Strakáček se s pomocí kouzelné hůlky vydají do Slunečního města. Jak už název napovídá, ve Slunečním městě je všechno dokonalé: stále svítí slunce, všechno funguje, všichni se na sebe usmívají, na každém kroku čekají noví přátelé, příjemná překvapení a spousta nejrůznějších vynálezů. Kniha, kterou podobně jako Neználkovy příhody, doprovodil veselými ilustracemi Jaromír Zápal je určena pro čtenáře od šesti let... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1985 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
Незнайка в Солнечном городе, 1958
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neználek ve slunečním městě. Přihlašte se a napište ho.
Pamätám sa, že prvýkrát som čítala túto knihu v školskom veku. Vtedy sa mi veľmi páčila. Aj po čase bolo zaujímavé si ju prečítať znova. Detskému čitateľovi má stále čo povedať. Za mňa všetky hviezdy.
Prave jsme tondocetlins dcerou, je to super vyvazebost obrazku a pribehu. I dost male dite to zabavilo na x veceru.
Bavi me ten scifi obsah, ktery dnes skoro cely kazdodenni realitou.
Knižní novinky (23. - 27.1.)
24.01.2017
Kniha Neználek ve slunečním městě v seznamech
pohádky pro děti ruská literatura ilustrace, knižní malba pohádkové příběhy
1996 | Neználkovy příhody |
1973 | Neználek ve Slunečním městě |
1976 | Neználek na Měsíci |
1967 | Neználek na cestách |
1955 | Víťa Malejev ve škole i doma |
Už v mládí jsem měl pocit silné propagandy. Ve stáří poznávám, že vlastně, konfrontuji-li to se současností, to zas tak velká propaganda nebyla.