Neználek ve Slunečním městě přehled
Nikolaj Nikolajevič Nosov
Vyprávění o Neználkovi a jeho přátelích zachycuje příhody s kouzelnou hůlkou a dobrodružství ve Slunečním městě. Zcela nečekaně se Neználkovi podaří udělat tři dobré skutky po sobě a za odměnu dostane od kouzelníka čarovnou hůlku. Ta mu splní každé přání. Neználek si musí dát pozor jen na jednu věc - nesmí udělat tři špatné skutky. To by pak hůlka svoji kouzelnou moc ztratila. Neználek je nadšený. Zanedlouho si díky hůlce nejen pochutná na výborné zmrzlině, ale spolu s kamarády uskuteční i dobrodružnou cestu do Slunečního města.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1986 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
Незнайка в Солнечном городе, 1958
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neználek ve Slunečním městě. Přihlašte se a napište ho.
Je opravdu jen velmi málo knih, které mám od dětství a přesto jsem je četla jenom jednou. A Neználkova dobrodružství mezi ně patří. Teď, po opětovném přečtení, už vím, proč. Jednak je tato kniha určená spíše pro kluky anebo technicky zaměřená děvčata, což já nejsem (autonomní stroje či umělá inteligence mě nepřitahují ani dnes), jednak je mi Neználek povahově dost nesympatický: mluvka, náfuka a hlavně rapl. Přesto je příběh hezky napsaný, doplněný krásnými obrázky - a technické výdobytky Slunečního města si určitě zaslouží pozornost nejen proto, že řada z nich v budoucích letech skutečně vznikla. Takže suma sumárum - přečíst tuto knihu určitě stojí za to, ale někdo ji holt ocení až v pozdějším věku. :-)
Pro mě nejméně povedená knížka z těch tří. Nikdy mě příliš nezaujala. Zcela jistě to bylo i proto, že mi v ní chyběli všichni ti moji oblíbení malíčkové a malenky, které jsem znal z prvního dílu.
Knižní novinky (23. - 27.1.)
24.01.2017
Kniha Neználek ve Slunečním městě v seznamech
v Mé knihovně | 327x |
pohádky pro děti ruská literatura dobrodružství ilustrace, knižní malba ruské pohádky pohádkové příběhy sci-fi ruští spisovateléAutorovy další knížky
1996 | Neználkovy příhody |
1973 | Neználek ve Slunečním městě |
1976 | Neználek na Měsíci |
1967 | Neználek na cestách |
1955 | Víťa Malejev ve škole i doma |
Krásný příběh. Nějaké věci se používají i v dnešní době. I když byla místy složitá dětem se před spaním líbila.