Neznámému bohu přehled

Neznámému bohu
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17029/bmid_neznamemu-bohu-BkA-17029.jpg 4 262 262

Děj se odehrává v době osidlování Kalifornie. Brilantně napsaný příběh Josefa Wayna, který je svému kraji ochoten přinést oběť nejvyšší, je důkazem spisovatelova mistrovství a i po letech nás překvapí aktuálností svého poselství.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Baronet

To a God Unknown, 1933

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neznámému bohu. Přihlašte se a napište ho.

pydla
předevčírem 3.5 z 5

Kniha s hlubokou myšlenkou a dnes těžko uchopitelným poselstvím. Těžkým životem, osídlením nové krajiny, pověrčivostí i vírou plná, leč útlá kniha. Nádherné popisy přírody i myšlenek. Josefa je těžké pochopit. Je to samotář, hlubokomyšlenkář, pevně spjatý s půdou i přírodou a zatvrzelý jako starý mezek s vírou duchů země z kořenů stromů a modlitbou omamných rejů.. Ačkoli já ho trošku chápu, pro podobnou naturalitu, tak pro dnešní dobu už podivínský pařez a bloud. Knihu doporučuji jako start do Steinbekovy literatury pro nezasvěcené.

Boženka2
25.10.2024 3 z 5

Kniha měla všechno co mám ráda, popisy přírody, krajiny, příběhy lidí, ale neoblíbila jsem si hlavního hrdinu. Nevím, co si o něm myslet.

rumund
16.10.2023 3 z 5

Nebyla to má první kniha od Steinbecka, takže jsem se i vcelku těšil. rozjezd knihy mě docela nadchnul a velice bavil, ale postupem času mě kniha ztrácela, ale ve finále musím uznat kvalitu spisovatele.

Kniha Neznámému bohu v seznamech