Neznámému bohu přehled
John Steinbeck
Děj se odehrává v době osidlování Kalifornie. Brilantně napsaný příběh Josefa Wayna, který je svému kraji ochoten přinést oběť nejvyšší, je důkazem spisovatelova mistrovství a i po letech nás překvapí aktuálností svého poselství.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1999 , BaronetOriginální název:
To a God Unknown, 1933
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neznámému bohu. Přihlašte se a napište ho.
Kniha měla všechno co mám ráda, popisy přírody, krajiny, příběhy lidí, ale neoblíbila jsem si hlavního hrdinu. Nevím, co si o něm myslet.
Nebyla to má první kniha od Steinbecka, takže jsem se i vcelku těšil. rozjezd knihy mě docela nadchnul a velice bavil, ale postupem času mě kniha ztrácela, ale ve finále musím uznat kvalitu spisovatele.
Kniha Neznámému bohu v seznamech
2004 | O myších a lidech |
2006 | Na východ od ráje |
2002 | Na plechárně |
1941 | Hrozny hněvu |
2003 | Toulavý autobus |
Kniha s hlubokou myšlenkou a dnes těžko uchopitelným poselstvím. Těžkým životem, osídlením nové krajiny, pověrčivostí i vírou plná, leč útlá kniha. Nádherné popisy přírody i myšlenek. Josefa je těžké pochopit. Je to samotář, hlubokomyšlenkář, pevně spjatý s půdou i přírodou a zatvrzelý jako starý mezek s vírou duchů země z kořenů stromů a modlitbou omamných rejů.. Ačkoli já ho trošku chápu, pro podobnou naturalitu, tak pro dnešní dobu už podivínský pařez a bloud. Knihu doporučuji jako start do Steinbekovy literatury pro nezasvěcené.