Něžnost přehled

Něžnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156671/neznost-156671.jpg 4 130 130

Krásná, svůdná, něžná, inteligentní… taková je Nathalie, a do smrti svého manžela je i šťastná, pak se její život zlomí… Dokud si ze záhadných důvodů nevšimne nezajímavého, trochu nešikovného kolegy. Pomalu, ale jistě je okouzlována jeho jemnocitem, delikátností, nenápadným smyslem pro humor. Obyčejný příběh okouzlil svou křehkostí a jemným vtipem přes 800 000 čtenářů ve Francii, byl přeložen do 24 dalších jazyků a autor z něj vyšel při psaní scénáře k filmu, který režíroval jeho bratr, Stéphane Foenkinos, a v němž v roli Nathalie ztvárnila Audrey Tautou (známá mj. jako Amélie z Montmartru).... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

La délicatesse, 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Něžnost. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (39)

Radimka
16.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Na mne asi moc poetické, ale zároveň s francouzským šarmem výborně popsané pocity prázdnoty po smrti přítele. Ale ničím nepřekvapilo.

MoonR
19.05.2023 5 z 5

Mám pocit, ze ak napíšem akúkoľvek recenziu, uberiem tým tejto knihe na osobitosti. Takže, prečítajte si, a uvidíte koľko je v nej nečakaných prekvapení a kúzla.. :) A áno, vidím v nej trochu z Amélie z Montmartru. Veľa jemnosti. Krásne.


broskev28
26.01.2023 3 z 5

Pro mě taková jednohubka, na které se mi asi nejvíce líbí ta titulní fotografie A. Tatou. Milé, nepřekvapivé, takové pohlazení – krásná, inteligentní, ale nikoli vyzývavá mladá žena vyznamená svou přízní firemního kolegu, muže naprosto nezajímavého (vzhledem i profesně), načež v něm objeví nečekaně trpělivého a empatického společníka.
Doporučila bych autorovi napsat kompatibilní dílko: výkonný a dobře vypadající manažer se dá dohromady s šedou a nezajímavou firemní myškou. Téma chytlavější, soudím já, a určitě méně časté (pokud pomineme zápletku typu „je dcerou majitele firmy a dědičkou obrovského jmění“).
Způsob psaní se mi celkem zamlouval, třeba právě řeči o lubu, které komentář Ivaksa neoceňuje. Ale jinak souhlasím, bez téhle knížky se v naší knihovně obejdeme.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Něžnost v seznamech

v Přečtených187x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených15x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x