Nezvaný host přehled
Štěpán Kozub
První literární dílo Štěpána Kozuba obsahuje 23 básní a je doplněno krásnými ilustracemi od Antónie Morihladkové. Knižní prvotinu herce, komika, zpěváka a režiséra Štěpána Kozuba tvoří soubor básní, který nezapře autorovu schopnost improvizace a leckdy ironického nadhledu, zároveň ale i překvapivý smysl pro jemnou lyrickou linku.Více než dvacet básnických čísel, které Štěpán Kozub shromáždil v tomto opusu, vzniklo nejen z okamžitého podnětu, ale i z potřeby vyjádřit poetickou formou svůj bezprostřední stav mysli. Poezie se tak pro autora stává jakousi hravou nezbytností, která mu umožňuje zachytit jemné předivo niterných vztahů, pocitové odrazy či mnohdy nevysvětlitelné a jen těžko pochopitelné procesy odehrávající se v lidských duších. Vzhledem k autorově schopnosti pro komiku a grotesknost pak v básních poněkud nečekaně a překvapivě vyniká jeho smysl pro ztvárnění křehké intimity, jemuž zdařile sekundují kontury drobných, často posmutnělých a melancholických epizod.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvaný host. Přihlašte se a napište ho.
![valda valda](https://www.databazeknih.cz/img/users/73_/7361/valda-N8w.jpg?v=1540854486)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Kdo by neznal Štěpána Kozuba, kromě toho, že je úspěšný herec, stand up komik, režisér a improvizátor, tak také zpívá a píše písně.
Aby toho nebylo málo, tak vydal soubor svých básní. Básně jsou často drsné a temné, plné beznaděje. Dvě z nich byly hodně zajímavé. Musím ale říct, že ostatní mi tak nějak nesedly. Prostě to nebyl můj šálek kávy, někomu jinému se ale určitě mohou líbit.
![VikThor VikThor](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45557/45557.png?v=1383150150)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Několik prvních básní mne oslovilo, zbytek bohužel nenaplnil očekávání. Zpívá krásně, ale básník z něj nebude :-)
Kniha Nezvaný host v seznamech
v Mé knihovně | 4x |
Podle komentářů jsem nečekala nic velikého, nic co by mě oslnilo krásou a také se tomu tak stalo. Kniha je pěkná i ilustace.. První básně jsou na lepší úrovni než zbytek. :/