Čas zemřít - série brutálních vražd ve stínu Vatikánu přehled

Čas zemřít - série brutálních vražd ve stínu Vatikánu
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/1637/bmid_cas-zemrit-serie-brutalnich-vrazd-v-5JN-1637.jpg 4 58 58

Nick Costa série

1. díl >

Napínavý detektivní příběh, který se odehrává uprostřed nejparnějšího měsíce roku v Římě. Objevuje se zde záhadný sériový vrah, který své oběti před smrtí krutě mučí - snaží se tak napodobit mučednickou smrt raně křesťanských světců. Detektivové Costa a Rossi, kteří dostanou za úkol tento případ vyřešit, narážejí při své práci na řadu překážek ze strany nadřízených a Vatikánu. Celý případ jen zkomplikuje, když se jeden z detektivů zamiluje do tajemné ženy, kolem níž se všechny tyto záhadné vraždy točí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Jota

A Season For The Dead, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas zemřít - série brutálních vražd ve stínu Vatikánu. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
30.01.2020 4 z 5

David Hewson se rozhodl vyprat špinavé vatikánské prádlo. Do svého detektivního thrilleru přimíchal něco z mystiky křesťanských mučedníků, přihodil odkazy na umění slavného malíře Caravaggia a atraktivní prostředí věčného města Říma. Vznikl zajímavý koktejl, který nepostrádá uhrančivou zápletku, napětí i vesměs sympatické a originální postavy. Ani jedna z ingrediencí přitom není vysloveně černá nebo bílá. Hewson umí navodit atmosféru, pohrát si s očekáváními, a současně se vyvarovat toho, aby věci příliš zamotával nebo komplikoval. Občas se pravda nevyhne jisté statičnosti a také rozuzlení oné série brutálních vražd je docela předvídatelné, ale i s těmito handicapy je Hewsonova kniha velice čtivá a pozoruhodně upřímná. Vlastně to jediné, co ji dělí od strhujícího hodnocení je fakt, že v rozhodujících okamžicích jakoby ztrácela dech a vydala se cestou nejmenšího odporu.

Sumatrae
19.08.2019 2 z 5

Nemohla jsem se do knihy zacist Zapletka zajimava, avsak trosku prekombinovane, nekdy uplne nedotazene, obcas jsem mela potiz pochopit, co tim chtel autor rici

trudoš
17.05.2019 2 z 5

Přestože David Hewson rozehrává stylovou zápletku, s přibývajícím počtem stran pouze sklouzává do osidel průměru. V závěru jsem už měl problém porozumět třebas jen motivům prakticky kohokoliv, ačkoliv se mi autor snažil poctivě všechno vysvětlit. Neříkám, že mluvil do větru, jenom jsem mu zkrátka nevěřil. Ono na papíře zvraty ještě fungují, ale s reálnými lidmi to moc společného nemá. Na to se tu příliš kombinuje - ať totiž na zločiny koukám z kteréhokoliv úhlu, celou věc šlo udělat mnohem jednodušeji, aniž by se přitom riskovala mediální pozornost, únik oběti nebo zbytečně zabití civilisté. Přičemž vrahova dějová linie v kontrastu s detektivním vyšetřováním působí esteticky nesourodým dojmem, jako by spisovatel tvořil obě části nezávisle na sobě a pak je teprve spojil do jednoho celku.
Jedinou zajímavostí tak pro mě byl vývoj hlavního hrdiny, který zde nevystupuje právě jako ten nejchytřejší a komicky dlouho trvá, než začne brát vážně očividné souvislosti. Jenže i to se brzy přejedlo.

Kniha Čas zemřít - série brutálních vražd ve stínu Vatikánu v seznamech

Řím thrillery Vatikán severská krimi mučedníci

David Hewson
britská, 1953