Niečo iné ako navždy přehled

Niečo iné ako navždy
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462647/bmid_nieco-ine-ako-navzdy-KUv-462647.jpg 4 76 76

Perfektné čítanie pre fanúšikov Johna Greena a Nicoly Yoon. „Bystré, precítené a nekonečne očarujúce.“ Becky Albertalli, autorka Ja, Simon... proti pravidlám Homo sapiens Jack je vecný smoliar a slovom „takmer“ sa dá definovať jeho život. Takmer sa stal skejterom, takmer sa pridal do futbalového tímu. Takmer vyznal lásku najúžasnejšej babe, akú pozná. Potom stretáva Kate a po prekecanom večere nad miskou cereálií zisťuje, že mu je súdená. Mesiace plynú a Jack s Kate objavujú pravú lásku. A boli by navždy šťastní... Ibaže Kate zomrie. A Jack sa vracia v čase k ich prvej miske cereálií, aby Kate zachránil. Chce využiť každú ponúknutú šancu. Tentoraz sa s „takmer“ neuspokojí.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Opposite Of Always , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Niečo iné ako navždy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

simca9342
30.06.2023 5 z 5

Čas se nedá předběhnout. Vždycky je o něco dříve než my a všichni spěchají, protože nestíhají a pak nadávají.
To ale neplatí u hlavních postav, protože oni dva dokázali, že čas prohrál a oni s přehledem vyhráli.
Teda... skoro.
Jack momentálně utíká před policií, ale nepodaří se mu to. Jeho hodně dobrá kamarádka Kate umírá, policisté vyhoví přání Jacka a vydají se s ním do pokoje Kate. Kvůli technickým problémům ale přijdou na poslední chvíli. Tajná krabička obsahuje něco , co by Kate zachránilo. Je bohužel pozdě, Kate zemře.
Jack si zpětně přehrává to jak se poprvé potkali, co se mezi nimi odehrálo, ale co hlavně způsobilo policejní zásah a kamarádčinu smrt.
Návraty do minulosti se stávají několikrát. Ne vždy jsou radostné, ale to k životu patří.

jsemknihomolka
29.06.2021 1 z 5

Začátek knihy byl užasný , ale po pár stránkách jsem se začala v knížce motat , má rád Kate nebo Jillian ? Má Jillian ráda Jacka nebo Frannyho ? po 71 stránce jsem to vzdala .
Za mě až moc složité .


hana8062
31.05.2021 3 z 5

Jack potká Kate, padnou si do oka a sblíží se. Všechno se zdá krásné. Vlastně až na to, že Jack začne dost péct na svoje nejlepší přátele i sliby dané rodičům, ale co už. Jenže ouha, po čtyřech měsících Kate umírá. Mohl by to být konec příběhu, ale není. Jack se z leknutí nad tou smutnou zprávou flákne do hlavy a hop! Rázem se ocitne zpět v čase do chvíle jejich prvního setkání. Pojme tedy pocit, že se vrátil, aby ji mohl zachránit. A vrací se stále, a znovu a znovu. Romantika, co? Kate však zemře vlivem neléčitelné choroby, nikoli následkem nehody nebo úrazu. Jak by ji mohl asi zachránit? Ale kdo ví, třeba na něco přijde.
Cestování časem, moje oblíbené téma. Ale zpracované tak, že jsem trochu trpěla. Nejen těmi zbytečnými závorkami, které snad musel autor koupit někde ve slevě v XXL balení. Ale i tou samotnou myšlenkou. A taky přeromantizovanou teorií, kterou hlavní hrdina jednu chvíli vysloví. A to, že by se raději navždy motal jako šestnáctiletý v té čtyřměsíční smyčce naplněné schůzkami s Kate, nežli žít zbytek života bez ní. Ale no tak! Vážně, kámo? :-), na tohle mě nějak neužije.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021


Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Niečo iné ako navždy v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených6x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech3x