Nikdo není ostrov přehled
Johannes Mario Simmel
Zlý osud kouzelné devítileté Babs, dcerky jedné z nejslavnějších hollywoodských filmových hvězd, Silvie Moranové dojímá statisíce čtenářů tohoto strhujícího románu. Neštěstí a smutek si nevybírá oběti podle šatů a společenského postavení. Sladký život krásných žen, svět filmového showbyznysu, prostředí nemocnic, lékařů obětujících soukromí svým pacientům, to jsou obrazy doplňující hlavní vyprávění.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1993 , MelantrichOriginální název:
Niemand ist eine Insel, 1975
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikdo není ostrov. Přihlašte se a napište ho.
Hollywoodská star Sylvia Morenova ukončí svůj projev apelujici na posluchače finančně přispět na mentálně postižené děti. Jakmile však zmizí ze scény, oslnivý úsměv a soucitny tón jsou minulostí a projeví se pravda v celé své nahotě. Navíc vychází najevo, že Sylviin výlev byl zachycen na magnetofonovy pasek, který kdosi neznámý využívá k vydírání. Sylvie má mnoho co ztratit. Navíc osud si skutečně nevybírá podle postavení či krásy : Sylviina dcera Babs onemocní těžkým zápalem mozkových blan. Jaký bude další osud této kouzelné holčičky? Uzdraví se? Nebo se stane jedním z těch děti, pro než měla Silvia mimo světla reflektorů jen slova pohrdání?
Téma skutečně dobře zpracované, ale hlavně hodne zamyšlení.
Mám ráda hlavní hrdiny Simmelových románů.U mĕ to odstartoval hrdina z románu Láska je jen slovo.Jaké by to asi býlo kdyby takhle skvĕlé romány jako píše Simmel psala spisovatelka ? Mĕl by hlavní hrdina stejný charakter ?
Knižní novinky (30. týden)
21.07.2019
Kniha Nikdo není ostrov v seznamech
1976 | Láska je jen slovo |
1998 | Všichni lidé bratry jsou |
1992 | Nemusí být vždycky kaviár |
2001 | Svůj kalich hořkosti |
2007 | A s klauny přišly slzy |
Vážný, skvělý román, doporučuji. Začtete se a naráz je konec.