Nikola Tesla přehled
Marc J. Seifer
Kniha Nikola Tesla (podtitul Vizionář - Génius - Čaroděj) zpracovává život a dílo jednoho z nejvýznamějších vynálezců všech dob - Nikoly Tesly.
Literatura naučná Biografie a memoáry Věda
Vydáno: 2007 , TritonOriginální název:
Wizard - the life and times of Nicola Tesla, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nikola Tesla. Přihlašte se a napište ho.
Rozhodl jsem se, že se postupně seznámím o tom, co znamenal Nicola Tesla ve vědě a jaký význam pro lidstvo mají jeho patenty. Prvním krokem je tato kniha - obsáhlý životopis se spoustou informací, ve kterých nejsem schopen se orientovat. Příliš mnoho odborných údajů, příliš mnoho osob v jeho okolí. A spousta naznačených záhad z jeho života a jeho tajemství - i posmrtná. A k němu: je s podivem, že mu jeho vynálezy přinesly tolik peněz k pohodlnému životu - a přesto dál se vrhal do dalších výzkumů. Pro koho? Pro budoucnost lidstva!
Zajímavá kniha, ovšem toho, co mě osobně zajímalo nejvíce, tam bylo nejméně. Ze všech těch nejrůznějších "slavných" jmen mi šla brzy hlava kolem a zbytečně zašmodrchané popisy (alespoň z mého pohledu) mi trochu kazily požitek z četby. Chápu, že autor chtěl vytvořit seriózní životopis, ovšem to nejzajímavější na Teslově životě je právě to, co je obestřeno tajemstvím. Úplně mi chyběly "konspirační teorie" ohledně Filadelfského experimentu, s nímž je také spojováno jeho jméno, nebo Solfeggiho frekvencích.
Kniha Nikola Tesla v seznamech
Super kniha.