Mrazivé sny přehled
Kay Hooper
Noah Bishop, agent FBI série
Dani má už několik týdnů noc co noc děsivé sny o krutém vrahovi. Bohužel to nejsou obyčejné noční můry, ale věštby. Dani se nechce zapojit do pátrání, protože by ztratila svůj těžce vydobytý klid. Zdá se, že nemá na výběr. Krvelačné řádění zasáhlo její nejbližší okolí, a tak se Dani nakonec vydá po stopách skutečného dravce z masa a kostí. Ví, jak tento hon skončí: ohněm, krví a smrtí. Ale neví, kdo masakr přežije...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2008 , AlpressOriginální název:
Blood Dreams, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivé sny. Přihlašte se a napište ho.
Kdo má rád příběhy o senzibilech, zde si zase přijde na své. Sice mě zpočátku trochu mátla přítomnost a věštecký sen Dani, ale pak jsem si zvykla.
Dani má dar věšteckých snů, jede zpět do rodného města, aby byla se sestrou dvojčetem jasnovidkou. Pravdou je, že obě ví, že vrah, který řádil krutě a nemilosrdně v Bostonu, se nyní přesunul zde. Místní šerif Marc, bývalý přítel a milenec Dani, místní masakr vyšetřuje. A cítí, že Dani není lhostejný, on k ní své city nezměnil. A přijíždí sem i Hollis a později i Bishop a další členové jednotky. Příběh vypráví o "duchovní" síle nejen dvojčat, ale i milenců a přátel. Dani její schopnosti vzrůstají a její sestra jí moc pomůže. Vrah si s nimi krutě zahrává, ale Dani ví, že vše se děje tak, jak se má odehrát...
Konec lehce překvapil, ale je jasné, že série má další pokračování.
Uff... No, čekala jsem trochu víc. Přišlo mi to strašně nesourodé, děj skákal od někud někam. Několikrát jsem byla úplně ztracená, protože jsem vůbec nepochopila jakou roli znázorňují Gabe a Roxanne, a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna.
Ústřední dvojice byla celkem v pohodě, ale neměla tolik prostoru jako ostatní. Ten konec, pokud to vůbec konec byl, byla podle mě jen ztráta času a velice mě zklamal . Spousta věcí byla nezodpovězena a myslím, že další díl bude o něčem jiném, takže se smysl tohoto případu zřejmě nedovím.
Souhlasím s předchozími komentáři, že napětí stagnovalo a děj se autorka snažila vyplnit mučením a nechutností. Prozatím nejslabší díl.
Kniha Mrazivé sny v seznamech
2003 | Zlodějka stínů |
2003 | V zajetí stínů |
2005 | Maggie |
2017 | Vysoká hra |
2015 | Slepá důvěra |
Souhlasím se čtenáři, kteří říkají, že je to poněkud zmatený příběh, jistě ...sériový vrah, který změní "loviště" a má asi jisté parapsychologické vlastnosti, jenomže nakonec se ukáže, že je vlastně v roli jakési loutky a ten, kdo jej ovládá, je kdosi hrůznější, občas mi přišlo, že se ztrácím, najednou se objevili Gabe a Roxanne, nevím kdo jsou, Roxanne patrně při pátrání kdosi přepadne, není to ani vysvětlené a tyto postavy se opět vynoří při finálním honu na vraha...musím přečíst následující díl, abych se dozvěděla, zda se těmto zvláštním agentům podaří zničit zatím neznámého nepřítele