Noc mi dáva moc přehled
Mary Higgins Clark
Keď sa známa historička a spisovateľka Jean Sheridanová po dvadsiatich rokoch vracia do rodného mesta na výročné stretnutie bývalých žiakov školy, nemá veľkú radosť. Hoci patrí medzi šiestich ocenených, ktorí dosiahli v živote významné postavenie, nevie sa zbaviť smutných spomienok. Nedávna smrť bývalej spolužiačky a najlepšej priateľky Laury Wilcoxovej iba umocní Jeanine ťaživé pocity. Nie je sama, zlé spomienky na stredoškolské časy mátajú aj ostatných. Až zmiznutie úspešnej herečky však vyvolá otázniky a vzbudí pozornosť redaktora Jaka Perkinsa, ktorý začne špekulovať nad predchádzajúcimi úmrtiami piatich žiačok školy. Ostáva len na detektívovi Samovi Deeganovi, aby si dal dokopy súvislosti a zabránil úmrtiam posledných dvoch zo žien, ktoré kedysi sedávali za jedným stolom v školskej jedálni...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2006 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Nighttime Is My Time, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc mi dáva moc. Přihlašte se a napište ho.
Pěkná kniha, tak jak je u Clark zvykem. Zamotané, ukazuje na různé postavy o kterých se uvažuje jako o případném vrahovi, nakonec je stejně všechno jinak. Závěr knihy dobrý, akorát v reálu by to takhle jednoduché asi nebylo. Nejdřív... jé, to byla černota, nakonec je vše průhledné jako sklo. Od Clark se mi líbí, že příběhy jednotlivých knih jsou čtivé již od prvních stránek,. žádné zdlouhavé popisy, jde prostě rovnou k věci.
Kniha Noc mi dáva moc v seznamech
2003 | Tatínkova holčička |
1997 | Měsíční svit ti sluší |
2004 | Kam se poděly děti |
2001 | Dělej, že ji nevidíš |
2001 | Patříš mi |
Na školním srazu po dvaceti létech se setkají otřesní podivíni a naivní blbci. Není divu, že vyplouvají staré křivdy a hříchy, někdo se chce mstíti a další lezou do pastiček. Kdopak to asi unáší a zabíjí? Podezřelých je opravdu dost. Tak asi o tom to tedy je, nic hlubšího jsem nenašel, ale početl jsem si docela dobře.