Noc na Karlštejně přehled
Jaroslav Vrchlický (p)
Komedie z českého prostředí, autor zde použil jako svůj námět mylnou pověst, že císař Karel IV. zakázal na hradě Karlštejně přítomnost žen; dílo bylo zfilmováno 1973 režisérem Zdeňkem Podskalským. Doporučená školní četba.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc na Karlštejně. Přihlašte se a napište ho.
![joanb joanb](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/245596/m_joanb-Qps.jpg?v=1660281616)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Přečteno v rychlosti a navrch vtipné vzpomínky na muzikál Noc na Karlštejně live na Karlštejně s tátou zůstanou!
![ivoiro ivoiro](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24034/ivoiro-oSS.jpg?v=1540820311)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Taková jednohubka. Viděl jsem před sebou ten úžasný film, který si kouknu vždy, když jej naše TV dávají.
Noc na Karlštejně, Skřítkové, Gigul a celkem 22 nově přidaných eknih zdarma
19.04.2024
Knižní novinky 21. - 27. 10.)
21.10.2013
„Žena vždy trpí, a nejvíc, když miluje.“
„Což se ptá srdce milující ženy po národech, což po jejich válkách a smíru jejich? Samo v nejkrutější válku postaveno, zmítá se, dokud v odvetě lásky nenajde pravý a jediný svůj mír!“
„Tak zdi karlštejnské viděly poprvé a naposled zázrak políbení!“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Noc na Karlštejně v seznamech
v Přečtených | 2 078x |
v Mé knihovně | 235x |
noc ženy zfilmováno středověk Karel IV., král a císař, 1316-1378 komedie divadelní hry rozhlasové zpracování Karlštejn klasická literaturaAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
1996 | ![]() |
2009 | ![]() |
1986 | ![]() |
2011 | ![]() |
Útlá knížečka při čtení mi běžel před očima děj filmu .