Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc na Karlštejně. Přihlašte se a napište ho.

Miluju muzikál Noc na Karlštejně a díky výzvě na Databázi knih jsem se rozhodla pustit se i do knihy. Nakonec jsem dala přednost audioknize v podání skvělých českých herců a rozhodně nelituji, při poslechu audioknihy mi běžel před očima film, který jsem viděla nesčetněkrát. Ať už na čtení nebo poslech se jedná o jednohubku, kterou budete mít za sebou raz dva. Nicméně já raději zůstanu u filmové, muzikálové verze, kde jsou navíc úžasné písničky.
Hodnocení 4*/5*

Tato kniha je za mě průměr. Mnohem více se mi líbí filmové zpracování než knižní. Čtenář se pobaví nad příkořími jednotlivých postav a nad jejich řešením.
Noc na Karlštejně, Skřítkové, Gigul a celkem 22 nově přidaných eknih zdarma
19.04.2024
Knižní novinky 21. - 27. 10.)
21.10.2013
„Žena vždy trpí, a nejvíc, když miluje.“
„Což se ptá srdce milující ženy po národech, což po jejich válkách a smíru jejich? Samo v nejkrutější válku postaveno, zmítá se, dokud v odvetě lásky nenajde pravý a jediný svůj mír!“
„Tak zdi karlštejnské viděly poprvé a naposled zázrak políbení!“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Noc na Karlštejně v seznamech
v Přečtených | 2 102x |
v Mé knihovně | 235x |
noc ženy zfilmováno středověk Karel IV., král a císař, 1316-1378 komedie divadelní hry rozhlasové zpracování Karlštejn klasická literaturaAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
1996 | ![]() |
2009 | ![]() |
1986 | ![]() |
2011 | ![]() |
To snad ani nelze číst bez toho, aniž by se v hlavě motal muzikál z roku 1973. A překvapivě dost věcí se tam shoduje. Jen mám pocit, že v muzikálu se uvádělo, že na Karlštejně žena nesmí vůbec pobývat. Vrchlický ale uvádí, že na Karštejně žena nesmí strávit noc. Scéna v králově komnatě, kdy se královna vydává za páže, se mi líbí víc u Vrchlického.
Mám výtku vůči vydání od nakladatelství Artur. Na mnoha místech se text vkládá do úst osobám, které jej neřekli.