Noc na Karlštejně přehled

Noc na Karlštejně
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428036/bmid_noc-na-karlstejne-RVd-428036.jpg 4 1151 1151

Úsměvná divadelní veselohra na historické téma, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. I přes jeho zákaz se náhle na hradě objeví dokonce ženy dvě - nešťastná, zamilovaná a trochu žárlivá císařovna Alžběta, které se stýská po lásce jejího manžela Karla IV. a Alena, jež se vsadila se svým otcem, že stráví jednu noc na hradě… Divadelní hra byla úspěšně zfilmována režisérem Zdeňkem Podskalským. Dodnes patří k doporučené školní četbě.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc na Karlštejně. Přihlašte se a napište ho.

Aleshgang
15.10.2024 4 z 5

Rychlá a pohodová klasická divadelní hra. Téma středověku mi sedlo, a celkově se mě to líbilo. Motiv mi připomíná Shakespearova Hamleta, nevím proč, jsou to naprosto odlišné příběhy. A tohle je můj český Hamlet, jelikož to téma středověku a jak mají Češi ve zvyku, obsahuje to komediální scény, což v Hamletovi není. Humor prostě patří k Čechům. Neřekl bych že je to pro dnešní mládež, ale jako dílo z povinné četby, no proč si to nakonec nepřečíst.

Jarmila97
21.09.2024 5 z 5

Jednoduchá oddechovka na jeden den.
Za mě vážně skvělá ,velmi mě překvapila cena kniha.vyhovuje mi styl divadelní hry lépe se čte

yaoiyuri
16.06.2024 3 z 5

Mile naivní oddechová veselohra, ale také jedno z mála děl, kde televizní adaptace výrazněji rozvíjí a doplňuje předlohu. Pokud znáte film, nic vás tu nepřekvapí (snad jen absence paní Ofky a chytlavých hudebních čísel).

Noc na Karlštejně, Skřítkové, Gigul a celkem 22 nově přidaných eknih zdarma

19.04.2024

Knižní novinky 21. - 27. 10.)

21.10.2013

Žena vždy trpí, a nejvíc, když miluje.

Což se ptá srdce milující ženy po národech, což po jejich válkách a smíru jejich? Samo v nejkrutější válku postaveno, zmítá se, dokud v odvetě lásky nenajde pravý a jediný svůj mír!

Tak zdi karlštejnské viděly poprvé a naposled zázrak políbení!

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Noc na Karlštejně v seznamech

v Přečtených1 992x