Noc na Karlštejně přehled

Noc na Karlštejně
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553623/bmid_noc-na-karlstejne.jpg 4 1173 1173

Úsměvná divadelní veselohra na historické téma, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. I přes jeho zákaz se náhle na hradě objeví dokonce ženy dvě - nešťastná, zamilovaná a trochu žárlivá císařovna Alžběta, které se stýská po lásce jejího manžela Karla IV. a Alena, jež se vsadila se svým otcem, že stráví jednu noc na hradě… Divadelní hra byla úspěšně zfilmována režisérem Zdeňkem Podskalským.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc na Karlštejně. Přihlašte se a napište ho.

SSTknihy
dnes 4 z 5

Kdo by neznal legendární filmový muzikál nebo alespoň jeho divadelní podobu! Byla jsem zvědavá na předlohu a musím říct, že nezklamala. I když je znát, že originál už něco pamatuje (1. vydání 1884!). Oproti moderní verzi je původní hra přeci jen trochu vážnější, méně je vtipkování a laškování mezi postavami, z úst českého panovníka zaznívá víc mouder a některé postavy vám možná budou chybět.
Poselství ale zůstává: "Omnia vincit amor", nebo-li "Nad vším vítězí láska" :-)

Damaj
05.01.2025 5 z 5

Filmové zpracování jsem viděla několikrát, divadelní 2x a letos uvidím přímo na milovaném Kalrštejně, takže nezbývalo než se pustit do přečtení si této klasiky.

alishek
04.01.2025 5 z 5

Znala jsem pouze film a až teďka si přečetla knížku. Musím uznat, že je to taková chuťovka na odpoledne, milé a nenáročné čtení.

Noc na Karlštejně, Skřítkové, Gigul a celkem 22 nově přidaných eknih zdarma

19.04.2024

Knižní novinky 21. - 27. 10.)

21.10.2013

Žena vždy trpí, a nejvíc, když miluje.

Což se ptá srdce milující ženy po národech, což po jejich válkách a smíru jejich? Samo v nejkrutější válku postaveno, zmítá se, dokud v odvetě lásky nenajde pravý a jediný svůj mír!

Tak zdi karlštejnské viděly poprvé a naposled zázrak políbení!

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Noc na Karlštejně v seznamech

v Přečtených2 031x