Noc žeriava přehled

Noc žeriava
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421328/bmid_noc-zeriava-Wsk-421328.jpg 3 49 49

Magický príbeh inšpirovaný prastarými japonskými mýtmi o vzťahoch medzi rodičmi a dospelými deťmi, medzi rozvedenými partnermi aj medzi kamarátmi a kolegami. Ako tie najnevinnejšie maličkosti dokážu otvoriť cestu k dávno zatrateným blízkym. George Duncan je štyridsaťosemročný Američan žijúci v Londýne. Rozvedený, kontakt s dcérou má obmedzený na minimum a je osamelejší, ako si je sám ochotný priznať. Vlastní malý obchodík s tlačiarenskými službami, v ktorom sa venuje svojej vášni – zo stránok kníh vyrába miniatúrne sošky. Deň po tom, ako v záhrade objaví postreleného majestátneho žeriava, mu do života vstúpi Kumiko. Sčista-jasna sa zjaví v jeho obchodíku s ponukou na spoluprácu. Ona tvorí nádherné obrazy z najjemnejšieho peria a s Georgeovými papierovými soškami majú šancu stvoriť niečo úchvatné. Kumiko má silu zmeniť jeho život od základov. Lenže George nedokáže odolať jej kráse a tajuplnej povahe. Román Noc žeriava je dôvtipný, magický a romantický príbeh o vášni a sebaobetovaní. Patrick Ness zasnene v sprievode mýtov oslavuje tvorivého ducha a zničujúcu silu lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

The Crane Wife, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noc žeriava. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
16.08.2024 4 z 5

Jeřábí žena je zvláštní kniha, nečetla jsem mnoho takových.
Děkuju autorovi za vysvětlení námětu, protože jako pohádka je to opravdu zajímavý příběh a já ho jinak vnímám a posuzuju. Určitě skvělé jsou tady postavy – vedle Kumiko především George, samozřejmě Amanda, a určitě taky Mehmet. Nádherný je ten obrazový doprovod, i když je to asi jen nesmělý náznak kompozic, které vytvořili Kumiko a George . . .

„Vysvětlit ne. Příběhy nevysvětlují. Vypadají že ano, ale ve skutečnosti nám dávají jen začátek. Příběh nikdy nekončí na konci. Vždycky existuje něco potom. A i uvnitř toho příběhu, když řekneme, že tahle verze je ta pravá, otvíráme tím prostor dalším verzím, které existují paralelně. Ne, příběh není vysvětlení, je to síť, kterou proplouvá pravda. Část jí zachytí, ale ne všechnu, nikdy ne všechnu, jen tolik, abychom zvládli neobyčejnost, aby nás nezabila.“

Luigi1
17.06.2021 5 z 5

Moc se mi tento příběh líbil,bylo to nejen lásce ve kterém je slyšet tlukot srdce které se zamilovalo,ale i zklamání.

michaela2338
30.09.2019 5 z 5

Byla to báseň "o lásce. O odpuštění. O srdcích, zlomených a tlukoucích."

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019

Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019

Kniha Noc žeriava v seznamech