Štěstí ve stínech (1999) | Databáze knih

Štěstí ve stínech přehled

Štěstí ve stínech
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43872/bmid_stesti-ve-stinech-rSW-43872.jpg 4 230 230

Noční běžci série

1. díl >

První díl série Noční běžci. První díl dobrodružství Aleka, Seregila a Micuma. Alek, jakožto neprávem uvězněný mladíček, potkává ve svém vězení, kde čeká na smrt, neznámého muže, z něhož se vyklube Seregil, muž mnoha tváří, dovedností a schopností, který je zároveň opředen závojem tajemství. Alekův poklidný život se tímto setkáním od základů změní...jaký je jeho skutečný původ, kdo jsou Pozorovatelé....?... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Luck in the Shadows, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěstí ve stínech. Přihlašte se a napište ho.

Niamh15
29.01.2025 5 z 5

Láska z "mládí". Po zkušenostech s čerstvým čtením jiných devadesátkových fantasy můžu zcela upřímně říct, že Noční běžci navěky zůstávají jasnou hvězdou. U jiných vykopávek trnu hrůzou nad stereotypními klišé, která tehdy byla v módě, a přemýšlím, zda mi to za to vůbec stojí. Noční běžci nic takového nemají. Respektive - jasně, něco málo by se našlo, ale to vůbec nestojí za řeč. Je to úniková fantasy toho nejryzejšího charakteru, která netrpí machistickými neduhy svých vrstevníků. Je to návrat domů.

Luigi1
11.07.2024 5 z 5

Znovu jsem se vrátil ke přečtení této trilogie ale už jsem nebyl tak natěšen

lvcx
27.08.2023 3 z 5

Já vlastně nevím. Četla jsem to dýl jak rok, sem tam kapitolu, když se mi zrovna nechtělo načínat novou knihu. Jenže v tom intrikaření je dost těžké se vyznat, když si člověk pamatuje jména jen asi čtyř hlavních postav. Takže z té části děje jsem toho moc neměla. Celé je to takové roztomile naivní a ničím nezajímavé, Alek je buď venkovský trouba nebo přirozený talent, podle toho, co se zrovna hodí víc, a všichni se chovají jako papírové postavičky s cedulkou "mág" nebo "manželka". Druhý díl nejspíš čeká podobný osud výplňové četby, jako ten první. Ale mám i docela chuť pokračovat, takže to asi tak špatné nebylo.

Kniha Štěstí ve stínech v seznamech

v Mé knihovně177x

Lynn Flewelling