Noční dům přehled

Noční dům https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535213/bmid_nocni-dum-660462c260ec5.jpg 4 58 58

Nesbo v novém žánru! Thriller s hororovými prvky, který vás pohltí. Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenže sluchátko vzápětí Toma sežere. Richardovi nikdo nevěří a po zmizení dalšího spolužáka ho čeká pobyt v nápravném zařízení. Jak dokáže, co se doopravdy stalo? A není náhodou všechno úplně jinak?... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Natthuset , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční dům. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Jane2016
včera 2 z 5

V minulosti jsem přečetla nejednu detektivku od Jo Nesba. A vím, že jeho tvorba je kvalitní. Proto když jsem zjistila, že Nesbo přichází s novým žánrem, měla jsem trošku obavy, zda to bude ku prospěchu.

A bohužel, moje obavy se potvrdily. Začátek knihy byl pro mne dost zmatečný, ale pořád jsem příběhu dávala naději a doufala, že se to v průběhu zlepší. Ale nebylo tomu tak. Přišlo mi, že se Nesbo tentokrát snažil přiblížit Kingovi, ale moc se mu to nepovedlo. Králi hororu se dle mého názoru nemůže přiblížit nikdo, ani samotný Nesbo.

Chápu, že autora nemuselo bavit stále psát jen detektivní příběhy a chtěl zkusit nový žánr, každopádně tohle se moc nepovedlo a já knížku nemůžu hodnotit pozitivně.

Pokud přemýšlíte, že se pustíte do autorovi tvorby, zkuste starého dobrého Harryho Hola.

StihOMam
předevčírem 3 z 5

První část dokáže zábavnou a čtivou formou čtenáře vcucnout jako prehistorický telefonát ze starého dobrého sluchátka a vlastně musím souhlasit, že vám opravdu dá i po Kingovsku čuchnout. Nicméně pak už se příběh valí z mírného kopce a byť je myšlenka skvělá, výpravná část úspěšná, tak celkový dojem ne. Navíc mi závěr naprosto kazila skutečnost, že jsem jistý charakteristický prvek odhadla hned na začátku. Patrně to nebylo nic moc těžkého, protože s Holem – se starým dobrý Harrym – s tím by se mi to určitě nestalo…


Didi15
předevčírem 4 z 5

Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami . Já mám prostě od Nesba nejraději Harryho a myslím, že to nic nepřekoná. Chápu ovšem, že autoři chtějí psát něco jiného . Také už ale napsal i lepší samostatné knihy . Námět i příběh byl ale dobrý, zajímavý a četlo se to opravdu dobře .

všechny komentáře

Související novinky (3)

Žebříček nejprodávanějších knih (20. týden)

23.05.2024


Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024


Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Noční dům v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce90x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

tajemství spisovatelé mysteriózní, mystéria staré domy

Autorovy další knížky

Jo Nesbø
norská, 1960
2012  90%Sněhulák
2013  73%Netopýr
2015  91%Policie
2019  91%Nůž
2017  90%Žízeň