Noční hlídka přehled

Noční hlídka
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519040/bmid_nocni-hlidka-N9k-519040.jpg 5 1370 1370

Další díl sběratelské edice Zeměplochy ve formátu 130x200mm s kouzelnými obálkami a barevnou ražbou, jejichž autorem je Joe McLaren.

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Talpress

Night Watch, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční hlídka. Přihlašte se a napište ho.

RemiBlack
25.10.2024 5 z 5

(SPOILER) 2024/36
Pro mě zatím nejlepší Zeměplocha. Je taková... melancholičtější než ostatní, a je v tom krásná. Elánius jako seržant Kýla je perfektní postava v perfektním příběhu, plném velkých činů a malých hrdinů (kteří to nedělali pro hrdinství).
Noby je zatím jenom malý kluk vychovaný ulicemi Ankh-Morporku, Sam Elánius nezkušený nový policajt, Vetinari student v Cechu vrahů... všichni jsou tak mladí a mají život před sebou.
Noční hlídka má hrozně moc skvělých momentů. Například Vetinari s šeříkem (Jana Kýlu nikdy nemohl zachránit), ten trik se zázvorovým pivem, doktor Mechorost v přítomnosti i minulosti, celá Lidová republika ulice u Melasového dolu, Elánius, bojující sám se sebou (a upíjející kakao na schodech strážnice)...
Místy je to hořkosladké („A všichni ti malí andělé vzlétnou k nebi výš...“), ale takovým výborně dojemným způsobem. Slyšela jsem dopředu, že to bude skvělé, a musím říct, že Noční hlídka očekávání naplnila.

Alix
25.10.2024 3 z 5

Půjdu trochu proti proudu, ale čekala jsem něco jiného. Atmosféra depresivní, typický pratchettovský humor skoro žádný, jen deprese, tma, boj a mrtví. Příběh je promyšlený, konec dojemný, ale nestačilo mi to k dokonalému čtenářskému zážitku. Obálka by ovšem zasloužila nejméně deset bodů!

tom2843
10.07.2024 5 z 5

Když jsem začal číst sérii knih o Zeměploše od Terryho Pratchetta, úplně náhodou jsem si v knihovně půjčil "Stráže, stráže" a dodnes je moje nejoblíbenější kniha z celé série. Hrdinný kapitán Elánius pronásleduje vraždícího psychopata uprostřed města Ankh-Morkporku. Města, kde zloději i vrazi mají svůj cech. Voda v řece je tak hustá, že pokud v ní chcete utopit mrtvolu, musíte počkat několik dnů. Vládcem města je vražedný tyran, kterému budete fandit od samého začátku. A klíčovým členem městské hlídky je Karotka, dvoumetrový trpaslík s charakterem MIrka Dušína. Kromě geniálně vtipného města mě zcela dostala dějová linka spojená s cestováním v čase, kdy mi poprvé v životě cestování v čase nepřipadlo pitomé nebo nudně předvídatelné.

Kniha Noční hlídka v seznamech

v Přečtených2 319x