Noční kořist přehled

Noční kořist
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23954/nocni-korist-23954.jpg 4 100 100

Román, jehož hlavní hrdina si užívá nečekaně nabytého bohatství. Hlavní hrdina Dough Grims, který musí ze zdravotních důvodů zanechat povolání pilota, se živí jako noční recepční v laciném hotelu. Na základě jedné epizody v hotelu přijde nelegálně k velké sumě peněz. Začíná nový, luxusní život uprostřed společenské smetánky ve světových letoviscích. Netuší však, že minulost je mu v patách. Výborně napsaný román významného amerického autora vychází u nás podruhé.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Brána

Nightwork

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční kořist. Přihlašte se a napište ho.

pedroK
15.09.2024 4 z 5

Za mne trochu slabší autorův kus, ale i tak se mi líbila, líbí se mi Shawův styl.

georgearrow
07.09.2024 3 z 5

Shaw je výborný vypravěč, kniha se četla sama (anglicky, nevím, jaký je překlad). Její přínos je dle mého největší v tom, jak bezelstně autor prozrazuje, jaké hodnoty vládly (a asi vládnou nadále) Americe. Máš peníze? Tvůj život bude šťastný. Najdeš krásnou ženu a budeš žít v krásném domě u jezera a potkávat úžasné celebrity. Ta vyprázdněnost hodnot z toho čouhá jak sláma z bot. Ale právě proto je to půvabné, i když to asi autor bohužel myslí vážně.

JoannaB
17.11.2023 5 z 5

Dodnes si pamatuji, kde jsem tuto knihu četla, jela jsem nočním vlakem z Prahy do Gdynie, ještě to byl přímý spoj, takže asi v roce 1989 možná o rok později, v každém případě jsem se od ní nemohla odtrhnout, byla naprosto úžasná.

Kniha Noční kořist v seznamech

Irwin Shaw