Před záhrobím přehled
Jeaniene Frost
Noční lovci série
Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její upíří manžel Bones bojovali o svůj život, stejně jako o svůj vztah. Jen co zvítězili v poslední bitvě, objevuje se další hrozba: Catiny nové, nečekané schopnosti mohou narušit dlouholetou rovnováhu mezi nadpřirozenými bytostmi… Upíři záhadně mizejí, šíří se zvěsti o tom, že se chystá mezidruhová válka. Jakýsi fanatik podněcuje napětí mezi upíry a ghúly, a pokud se tyto dvě mocné skupiny střetnou, mohou při tom trpět i nevinní smrtelníci. Cat a Bones musejí nyní vyhledat pomoc u nebezpečného „spojence“ – samotné královny ghúlů v New Orleans. Cena, kterou zřejmě zaplatí za její pomoc, by však mohla znamenat větší hrozbu než samotná válka – nemluvě o následcích, které si Cat nedokáže ani představit.... celý text
Romány Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2013 , Fantom PrintOriginální název:
This Side of Grave, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Před záhrobím. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
V počátku mě zmátly zmínky o Kiře (kdo to sakra je?) a o Denise... Pak jsem zjistila, že do mezery mezi čtvrtý a pátý díl, patří oba počiny ze série Svět nočních lovců. Přerušila jsem tedy čtení tohoto dílu a vrhla se na ně. Mimochodem - zmínka o Ianovi a Veritas je odkazem na další sérii, která bohužel česky nevyšla.
Některé kroky hlavní hrdinky jsem úplně nepochopila - třeba Pozůstatky. Také ty důležité řeči, zejména ke konci... Přišly mi poněkud v rozporu s omezenou dobou využití speciálních schopností nabytých z krve toho či onoho nemrtvého (ano, ne pouze upíra, ale nemrtvého). Od duchů jsem také čekala víc.
Ale jinak to bylo docela zábavné, spousta vtipných situací a hlášek. Jen ten vedlejší účinek Mariiny krve byl trochu přehnaný.
Před záhrobím je už v pořadí pátý díl mé oblíbené série Noční lovci. Celou sérii jsem už jednou četla a teď při druhém čtení mi to přijde ještě lepší!
Sledujeme další dobrodružství a nebezpečí, kterým Cat s Bonesem prochází. A já ty dva prostě miluju. Chemie mezi nimi je fakt mega skvělá a bezvadně to jiskří.
Celý příběh je opět vystavěn úplně dokonale. Autorka psát umí a vždycky mě každá kniha baví a hltám každé slovo.
Takže tohle byla zase dokonalost a těším se na další díl!
Kniha Před záhrobím v seznamech
2012 | Na půl cesty do hrobu |
2011 | První rudá kapka |
2011 | Věčný polibek temnot |
2013 | Nenávist až za hrob |
2012 | Jednou nohou v hrobě |
Nevím čím to je, ale tento díl přes všechnu tu akci, byl docela zdlouhavá nuda. I Cat mi tu přišla tak nějak sobecky protivná. Asi jsem ještě v módu Kira, ta mě bavila a přišla mi víc opravdová a upřímná.
Uvidíme co přinese další díl, ale už teď mě mrzí, že si nepřečtu příběh o Vladovi a Ianovi :(