Noční práce přehled

Noční práce
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545192/bmid_nocni-prace.jpg 4 114 114

Příběh třetího románu Jáchyma Topola se odehrává na sklonku šedesátých let v malé vesničce, kdesi v blízkosti hranic s Němci a Poláky. Román evokuje v příběhu dvou chlapců z Prahy příznačný svět české vesnice šedesátých let. Je ovšem nadčasovým zobrazením různých podob zla (společenského i osobního) a hledáním cesty k naději. Strhující jazyk vyprávění vtahuje čtenáře do napínavého děje s tajemstvím, jakýmsi magičnem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční práce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Chesterton
23.09.2022 3 z 5

stránkami proudí koláž atmosféry pocitů zážitků nejen venkova končících šedesátek jako dravá řeka a mezi řádky je mistrně ukrytá nadčasovost lidských životů v zápase o naději ve špíně každodenní sem tam v lese oběšenec pionýři maj vzduchovky dělá se klukovsky venkovanská legra matka shání láhve chlastu šutry jsou všude třeba hlava a kdoví kam vše plyne

pravdu dí zdejší lidé bizár zmatenost nechronologická kompozice, ale už vím jedno topol nepohrdá svým čtenářem on to takhle v sobě má a není to marný . . .

Jak píše Crimble v komentu na Sestru:
"Tohle je ten typ knihy, kde se kocháte jazykem a sem tam si nejste jisti, zda jste se neztratili, ale pak přicházíte na to, že to vlastně ani nevadí."
JEN TO CHCE SVATOU TRPĚLIVOST :o)
3/4

Kabuky
30.05.2022 5 z 5

Dobré.


Pítrs85
28.04.2022 4 z 5

Mám moc rád pocit, když narazím v literatuře na knížku, kterou nedokážu k ničemu jinému, co jsem doteď přečetl, přirovnat, knížku, která ve mně po přečtení docela silně rezonuje, knížku, která se nesnaží být doslovná, ale hraje si s vaší pozorností a fantazií, zkrátka na knížku, která mi dá tak nějak víc. A to je přesně případ tady Noční práce. A Jáchym Topol se pro mě stává jedním z nejzajímavějších autorů, autorů, co by i stojící lavičku v parku dokázal popsat stylem, jenž by mě odrovnal.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Romeo, Julie a tma + dalších 23 eknih zdarma ke stažení

15.10.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Noční práce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x