Noční ptáčata přehled
Kate J. Armstrong
O Nočních ptáčatech se ve městě Simta mluví jen šeptem – jsou to dívky s výjimečnou magií v krvi. Jediným polibkem mohou změnit lidský osud. Jejich identita je přísně tajná, ale žádné tajemství nemůže zůstat skryto navždy. Když Matilde a její sestry zjistí, že jejich schopnosti jsou daleko silnější, než jim mocní tvrdili, budou se muset rozhodnout. Zůstanou ve zlaté kleci, nebo zkusí změnit prohnilý systém od základu? Ve světě, kde ženám za jakýkoli projev magie hrozí upálení, může být každá chyba smrtící.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
Nightbirds, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční ptáčata. Přihlašte se a napište ho.
Vzít si takovou knihu do rukou je jedna radost, hodí se i jako dárek. Krásná obálka, detailní mapa a originální příběh. Klidně ji doporučuji všem, dokonce i náročnějším čtenářům.
Já se moc těšila, anotace mě totiž hodně zaujala. Pak jsem viděla hodnocení a trošku jsem se zalekla. A musím teda říct, že úplně zbytečně.
Začnu od krásné obálky a moc hezké mapy. Za mě to je krásně provedené a mapa je opravdu hezká a propracovaná.
Za mě nic náročného a dalo se ve všem hezky vyznat. Tři úplně jiné dívky s jinou magií a schopnostmi. Každá byla jiná a to mě moc bavilo. Navíc se kapitoly střídaly z jejích pohledů což se mi moc líbilo. Navíc se dozvídáme více o Nočních ptáčatech a to se mi moc líbilo. Klidně bych uvítala víc legend a příběhů o jejích předchůdkyních.
Co se týče světa tak ačkoliv se všechno odehrává v jednom městě tak mi to vůbec nevadilo. Naopak jsem si to moc užívala. Klidně bych uvítala trošku blžší info napříkald o organizaci, světe okolo, ale i tak ho tam bylo dost.
Za mě se začátek trošku vlekl a byl celkem táhlý. Především teda na mě dlouhé kapitoly. Přibližně od půlky se knížka pořádně rozjela dalo by se říct, že jsem konec přečetla za den. Opravdu se mi to líbilo. Co se týče konce tak jsem byla mile překvapená. Co se týče hodnocení tak dávám 4,5* za pomalý začátek. Doufám, že další díl vyjde brzy a že obálku opět udělá Adéla S.
Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)
11.02.2024
„Pomsta nenapraví nic, co už se stalo.“
Kniha Noční ptáčata v seznamech
Spíš 2,5*. Konec už nebyl špatný, tam ta akce gradovala pěkně, ale první půlku jsem se do toho musela nutit. Tady do dvou sté strany se v každé kapitole představila minimálně jedna nová postava, důležitá pro některou z holek, a minimálně dvě nové (magické) věci, aniž by se na to dále navazovalo, z toho jde po chvilce fakt hlava kolem. Následky určitých situací nerozpitvány nebo se neřeší vůbec, občas to je letem světem, zatímco postavy stagnují, spousta nečekaných odhalení se odehraje z řádku na řádek a ve výsledku to je trochu chaos.
Celková myšlenka ale zajímavá a jak říkám, v druhé půlce už to trochu nabralo grády. Napojení církve a "abstinence" na magii netradiční. Nemůžu se však ubránit dojmu, že všechny holky se tady ve výsledku musí ukázat jako dobré a všichni kluci jako hajzli (ať už prvotřídní, nebo aspoň trochu).
(Českou obálku ovšem miluju, ta je nádherná.)