Nespavost přehled
R. Jenn Johansson
Noční strážci série
1. díl
Sedmnáctiletý Parker se, jakmile usne, ocitá ve snovém světě toho, komu se naposledy před spaním podíval do očí. Už to nedokáže dále snášet a pomalu umírá vyčerpáním. Pak však potká Miu, v jejímž snu dokáže usnout. Mie začnou chodit anonymní e-maily, které jí nahání hrůzu. Spojí si je s jeho nevysvětlitelným chováním a začne se mu vyhýbat. Jak ji jen přesvědčit, že Parker není jejím nepřítelem? Originální a netradiční zápletka celý příběh žene neuvěřitelnou rychlostí kupředu. Napínavé, zajímavé čtení si udrží čtenářův zájem až do úplného konce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nespavost. Přihlašte se a napište ho.
Je v ní hodně překlepů, občas se v tom blbě orientuje. Ze začátku jsem si říkala co to je za blbost, ale v každé kapitole čekalo něco, o čem jsem musela vědět jak to dopadne. Pak už jsem si na ty překlepy a styl jakým je Nespavost napsaná, zvykla. A nelituju ani jedné minuty tahle knížka mě vytrhla z nečtecího období.
Jenom mě mrzí že u nás není 2. a 3. díl, moc by mě zajímalo jak se to bude dál vyvíjet.
Tady se ukazuje, jak může špatně napsaná kniha plná překlepů zaujmout. Na mě působila tak divně a zmateně, že jsem ji musela dočíst. Chvílemi jsem vůbec netušila, o co v knize jde a chtěla ji i zavřít, ale přišla mi tak moc divná a zvláštní, že jsem ji musela dočíst.
Oceňuji psaní z pohledu kluka. Možná proto jsem se přinutila ji dočíst, protože takových knih není moc a mě se v mysli mladého chlapce líbilo.
Zřejmě jsem čekala nějaké větší drama, i když nemůžu říct, že by byl příběh nudný. Je velmi rozporuplný. Přesně ten typ knihy, nad kterou pak dlouho přemýšlíte a snažíte se vydedukovat, co tím vším bylo vlastně myšleno.
Obálka zbytečně straší. K příběhu se příliš nehodí, zato název je dokonalý, všechno vystihuje. Myslím, že se k ní za pár týdnů znovu vrátím a zkusím ji přečíst znovu, poslední dobou zjišťuji, že po druhém čtení vidím mnohem hlubší maličkosti, které jsem původně neviděla.
Kniha Nespavost v seznamech
Knihu jsem četl již před několika lety, takže si ji vybavuji jen tak nějak matně.
Obal, název i nápad knihy mě tehdy velice zaujaly. Také si pamatuji, že mi konec příběhu připadal tak nějak divný a nesmyslný. Někdy bych si ji rád přečetl znovu.