Zimní měsíc přehled
Tanja Heitmann
Noční záře série
V tmavých zákoutích města se skrývají bytosti, které jsou tak temné a hrozivé, že si lidé jejich existenci raději nepřiznávají. Pro Metu, mladou pracovnici umělecké galerie, se brzy stávají strašnou skutečností. Po jedné vášnivé noci je neodolatelně přitahována k tajemnému Davidovi, jenž však střeží zlověstné tajemství: je ovládán vlčím démonem, který ho nechce pustit ze své smečky. Láska dvou mladých lidí ve městě, kde není možné důvěřovat stínům, začíná být smrtelně nebezpečná…... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2010 , BránaOriginální název:
Wintermond, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní měsíc. Přihlašte se a napište ho.
Celou knihu jsem přemýšlela nad tím, jestli si zaslouží 2 nebo 3 hvězdičky, takže to vlastně mluví za vše. Nápad ohledně jiného stylu vlkodlaků - stínovlků, se mi líbil, ale že by mě kniha tak strhla, že bych měla myšlenky jen u ní a nikam mi neutíkaly, tak to ne :(. Za mě trochu zklamání i když nápad kniha má, takže 3 nakonec za nápad...
Jelikož jsem si předem přečetla některé z recenzí na tuto knihu, přistupovala jsem k ní obezřetně a s nepříliš vysokým očekáváním. Možná právě proto mě autorka příjemně překvapila.
Její pojetí vlkodlaků je originální a mně se moc líbilo. Styl vyprávění také není příliš obvyklý, nicméně já problém se čtením neměla. Autorka se vyloženě zaměřuje na popis počasí a prostředí, čímž lehce zanedbává své hrdiny a nedává čtenáři příliš možností se s nimi sžít, nechává vztah mezi čtenářem a postavou jaksi neosobní.
Na druhou stranu mě vyloženě obtěžovalo zdržování na začátku každé kapitoly, než se vyjasnilo, kterou z postav právě sledujeme. Člověk se pak poněkud ztrácí a místo vnímání děje přemýšlí, o kom je právě řeč.
Bylo to zajímavé čtení, ale znovu se do této knihy nejspíš pouštět nebudu.
Kniha Zimní měsíc v seznamech
Tohle je taková vlkodlačí romance. Bohužel ani jeden z aktérů mi nepřirostl k srdci. David, který se neumí vyrovnat se svým démonem a Meta, ušláplá galeristka. Ale četlo se to dobře, neměla jsem pocit, že by popisných pasáží bylo v textu víc, než je obvyklé.