Nocturno pro Erika přehled

Nocturno pro Erika
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545567/bmid_nocturno-pro-erika.jpg 4 73 73

Jeden z nich hory miluje a ten druhý… si bude muset zvyknout. Erik je jedním z nejlepších snowboardistů světa. Ale taky tajnůstkářský kluk, který má rád ticho a pletené svetry. Když se jeho táta rozhodne sestěhovat se svou novou ženou, Erika ani nenapadne, že by se pro něj mohlo něco změnit. Jenže pak mu do života vtrhne nevlastní bratr, který je nejspíš jeho úplným opakem! Kasper dává přednost ruchu města a ticho ho děsí. Snad i právě proto si tolik zamiloval hudbu. Pokud zrovna nehraje na klavír, věčně něco poslouchá. Oproti Erikovi je to uragán, který si barví vlasy, mluví prakticky o čemkoli a především dost hlasitě vyjadřuje emoce. Dva kluci ve velkém domě uprostřed ničeho. Dva rozdílné světy. Co když jeden ve druhém najdou mnohem víc, než by čekali…?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nocturno pro Erika. Přihlašte se a napište ho.

Kaaramelka
včera 4 z 5

Hudba inspirovaná nocí neboli nocturno mi před knihou vůbec nic neříkalo. Neznala jsem toto obyčejné slovíčko, které po přečtení nejnovějšího titulu od autorek stalo něčím neobyčejným, výjimečným. Mnohokrát děkuji @szabi.writers za poskytnutí knihy k recenzi :)

Děj knihy je zasazen do zasněžených hor, které Erik tolik miluje a hlavně jsou jeho život. Snowboard je jeho život, ale když se otec ožení a do domu se nastěhuje nejen ona ale i její divoký syn Kasper, vše se změní. Kasper je totiž pravý opak Erika. Miluje ruch a život ve městě, ale v NIKDE nic takového nenajde a svoji nespokojenost dává všem dost najevo. Všude je ho plno a z tichého domu se stává neznámé místo.

Do knihy jsem se okamžitě začetla a oba kluky si oblíbila. Erik mi byl ze začátku bližší, ale Kaspera nejde nemilovat. Číst jeho deníkové zápisky bylo zábavné, občas chaotické a matoucí, ale přesně takový prostě on je. Přiznávám také ale, že jsem měla v knize zásek a nechtělo se mi číst dál. Stejný dům, všude jen sníh a zima… připadala jsem si ztracená jako Kasper, ale pak se to zlomilo. Ten výbuch emocí, to přiznání… velkolepý příběh o lásce, nevkusných svetrech, litrech čaje a ztrátě.

Katy_vKnihách
27.11.2024 4 z 5

Musím říct, že poprvé autorky nehodnotím plným počtem hvězd. Má to ale jen jediný důvod - ta délka! Ta tomu prostě a jednoduše neprospěla v každém směru. Je to hrozně milý příběh, pokud milujete zimu s prima kluky, budete milovat i tento příběh. Vážně mi to přišlo odpočinkové, milé a dobře vymyšlené. Oba kluci mi náturou naprosto sedli, jen si celou dobu říkám, proč je toho tolik?! Mít ta kniha 300 stran, stačilo by bohatě, a bylo by i řečeno vše, jelikož myšlenkové pochody (především Kaspera), byli opravdu neskutečně dlouhé a opakující se. Trošku jsem čekala na "boom" moment, ale ono nic. Ono si to tak v poklidu plynulo až do samotného konce. Takže v tomhle ohledu trochu zklamání, ale jinak i nadále budu vyhlížet nové knihy od autorek :)

Verunylek
25.11.2024 5 z 5

Asi na vždy u mě zůstane top knihou těchto autorek Neexistence ale Nocturno zatím převálcovalo ostatní jejich díla.
Jasně bylo to o kousek delší, než by muselo být ale nijak výrazně to neovlivnilo ve finále ten fajn pocit z knížky.
Bavila jsem se. Chvílemi jsem se v tramvaji i tlemila jak blbec a ke konci měla skoro stejnou depku jak kluci a o tom to je že. Aby kniha vzbudila emoce :)
Za mě se to holkám povedlo a budu se těšit na další kousek, protože MM knížek není nikdy dost....

Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)

22.09.2024

Kniha Nocturno pro Erika v seznamech