Nonstop knihkupectví pana Penumbry přehled

Nonstop knihkupectví pana Penumbry
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194597/bmid_nonstop-knihkupectvi-pana-penumbry-PnL-194597.jpg 4 460 460

Do knihkupectví pana Penumbry v San Francisku nastoupí na noční směny nový prodavač Clay Jannon, webdesignér, který přišel o předchozí místo kvůli ekonomické krizi. Zákazníků není mnoho a do obchodu se vracejí stále titíž — ale vlastně si nikdy nic nekoupí. Místo toho si půjčují obskurní svazky ze zadních koutů obchodu a hlásí se k členství v jakémsi tajemném klubu pana Penumbry. Zdá se, že knihkupectví je jen zástěrkou něčeho většího. Clay spoléhá na to, že mu jeho přátelé — Neel, podnikatel ze Silicon Valley, a Kat, specialistka na vizualizaci dat zaměstnaná v Googlu — pomohou zjistit, co se vlastně v jeho novém zaměstnání děje. Z chování zákazníků vypozorují zvláštní vzorec, který je poté dovede k šifrovaným zprávám. Ukazuje se, že tajemství pana Penumbry dalece přesahuje zdi knihkupectví. Vitální a oslnivě inteligentní kniha. Robin Sloan napsal dobrodružný příběh pro jednadvacáté století. Román evokuje pohádkový půvab knih Haruki Murakamiho, kyberpunkovou inspiraci Neala Stephensona i raného Umberta Eca. Má v sobě jedinečnost, citlivost i živost, která je v beletristickém světě vzácná.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Mr. Penumbra's 24-Hour Bookstore , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nonstop knihkupectví pana Penumbry. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (124)

m2056
26.06.2024 3 z 5

Kniha je pohodlné čtení laskavý příběh že knihy skrývají tajemství. Jinak je kniha skvělá reklama na společnost Google a její technologie plus reklama na čtečky knih.

IHT
03.02.2024 4 z 5

Velmi mile a ctive. Hlavni hrdina je skromny sympatak, kteremu proste fandite. Nastesti zna par zajimavych lidi, kteri mu dokazou na jeho misi pomoci. Celkove poselstvi knihy je prijemne, ale ruku na srdce, zustal ve mne takovy prazdy pocit - jako bych se nechtel s vysvetlenim a popisem smirit, jako by mi chybelo jeste neco. Proste ten konec slaby.


Hall3006
06.11.2023 4 z 5

Lahůdka pro knihomoly. A také pro počítačové nerdy. Co může skrývat tajemné knihkupectví, které tak úplně knihkupectví není? Podle jakého vzorce je vedeno, proč je otevřeno i v noci i když o platícího zákazníka je nouze, hlavní návštěvníci totiž knihy nekupují, ale půjčují ze zadního inventáře. Mají své kartičky a luští. Nový prodavač Clay se pokusí tomu všemu přijít na kloub a vezme si na pomoc nerdy z Googlu.
Knihu, ač nehodnotím plně, za to poselství na konci stojí za to přečíst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 11. 9.)

02.09.2013


Citáty z knihy (11)

Jemná práce, tak stará a nemoderní, že se už brzy dostane znovu do módy.


Knihkupectví navštívil arogantní debil . . .


S milionářem byste se měli se měli skamarádit v době, kdy je ještě šesťák a nemá žádné kamarády.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2013 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Nonstop knihkupectví pana Penumbry v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených575x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených34x
v Knihotéce221x
v Chystám se číst254x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech3x