Škola snů přehled

Škola snů
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442826/bmid_norra-latin-9oM-442826.jpg 4 76 76

Norra Latin série

1. díl

Tamar sní o tom, že se stane herečkou. Clea na divadle a filmových natáčeních vyrostla. Jednoho deštivého srpnového dne obě začínají studovat prestižní divadelní program na škole Norra Latin ve Stockholmu. Chodí do stejné třídy, ale žijí zcela rozdílné životy. Tamar opustila svou rodinu i své přátele a odstěhovala se do nového města, kde zjišťuje, že na své škole nezapadá. Clea ve Stockholmu bydlela už od narození a v kolektivu zcela samozřejmě zaujme pozici na vrcholu sociální hierarchie. Starobylá budova ale skrývá mnohá tajemství. V době, kdy Norra Latin byla ještě školou pouze pro chlapce, se v aule při inscenaci Snu noci svatojánské odehrála tragédie - jeden z učitelů zemřel a jeden z mladých herců beze stopy zmizel. Dnes se o nich vypráví městská legenda. Co je pravda a co fikce? Co se tu noc před skoro sedmdesáti lety stalo? A co číhá ve stínech gymnázia?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , King Cool
Originální název:

Norra Latin, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Škola snů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

verunka7498
15.06.2024 4 z 5

Začátek knihy příběhu dost uškodil. Zmátlmě a čekala jsem, že se s Tamar stane někdo uplně jiný, než bylo doopravdy. Jinak se mi líbili retrospektivní prvky a charaktery postav a tajemno.

zirafinec
28.12.2023 4 z 5

Příběh jako takový se mi líbil, o tom žadná. Problém jsem ale měla v pasážích z Erlingova pohledu. Většinu času jsem se v nich vůbec neorientovala a nechápala jsem, co se děje.

Jinak ale byla kniha čtivá, zajímavá a minimálně z mého pohledu originální.


maja8148
08.01.2023 2 z 5

Tahle kniha vypadá dobře a zní dobře. 

Dokud ji nezačnete číst, protože pak se ukáže, že není dobrá a její čtení je v některých chvílích až utrpení. Má neskutečně rozvleklí začátek a celkově děj, jen proto, aby nám pak naservírovala useknutý konec.

Sledujeme příběh z pohledu dvou dívek, což by nemusel být problém, kdyby pohled té jedné nebyl úplně absolutně k ničemu, protože když byste jej s knihy vystřihli, tak vám ani jedna informace nechybí, protože v její dějové lince se vlastně nic zajímavého neděje a pokud se tam náhodou něco zajímavého stane, tak se to stejně znovu dozvíte i v druhé dějové lince. 

Což je jeden z dalších bolestivých prvků knihy. Několik událostí je vysvětleno z pohledu obou postav, ovšem tento druhý pohled je tam absolutně k ničemu, protože nám nesděluje žádné nové informace. 

Ne toto byla hodně slabá kniha.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Škola snů v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených2x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Sara Bergmark Elfgren
švédská, 1980
2012  78%Kruh
2014  86%Klíč
2013  86%Oheň
2019  73%Škola snů
Skrýt reklamy