Norské děti přehled

Norské děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379567/mid_norske-deti-dPA-379567.jpg 4 90 90

Norsko své děti chrání. Nedopustí, aby vyrůstaly ve strachu a ponížení. Proto se barnevern dívá. Vidí očima úřednic a učitelek, očima sousedů a kohokoli z náhodných kolemjdoucích. Uzná-li, že nejste dobří rodiče, nahradí vás lepšími. Jana Sýkorová a její dvě malé dcery žijí v Norsku pátý rok. Poté co rodinu opustí její švédský partner, zaměří barnevern i ji. Janin život se tím neodvratně mění v thriller a ona nemá jinou možnost, než hledat v sobě akční hrdinku. – Bila jste své děti? – Ne, nikdy. – Jak jste řešila konflikty? – Zvyšovala jsem hlas, to je pravda. Ale nikdy jsem je neuhodila. Ty vyfocené modřiny jsem dostatečně vysvětlila. – Někteří rodiče ze školky si všimli, že se vás děti bojí. A jejich děti se vás taky bály. – Ne, to ne. Mě se děti nebály. Žena s culíkem se mírně nahnula a rozpačitě se usmála: – Ony říkají něco jiného.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Norské děti. Přihlašte se a napište ho.

Clea3112
29.09.2024 5 z 5

Velmi silný příběh.

werick
31.12.2023 5 z 5

Pro mě neuvěřitelný příběh inspirovaný podle skutečné události.

Lizard
29.08.2023 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha - výkon paní Medvecké byl famózní.
Tento příběh vyvolává silné emoce a musela jsem jej delší dobu vstřebávat. Je až neuvěřitelné, jak je norský sociální systém propojený a jakou má Barnevern moc. Celý příběh je inspirovaný skutečnou událostí a je naprosto šílený a nepředstavitelný. Nutí k zamyšlení a nabízí mnoho dalších otázek ať už o rodičovských právech, výchově, rodičovské lásce, o samotných dětech, systému, tak především po hledání pravdy. Kniha vás naprosto pohltí. Zaslouží si plný počet hvězd a doporučení.

Kniha Norské děti v seznamech

Norsko