Norské domy snů přehled

Norské domy snů
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550446/bmid_norske-domy-snu.jpg 4 1 1

Kniha je plná praktických tipů a inspirace, jak dodat vaší chatě nový styl i atmosféru, a kromě bohatého obrazového materiálu přináší i nákupní seznamy použitých stavebních materiálů, vybavení a doplňků. Nejslavnější norský interiérový designér Halvor Bakke vás v této knize, stejně jako v televizním pořadu Norské domy snů (Eventyrlig oppussing), vezme se svým týmem do hor, na mořský břeh a do hlubokých severských lesů, aby vám ukázal, jak snadno lze nezajímavou chatu proměnit v hotový dovolenkový ráj.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Norské domy snů. Přihlašte se a napište ho.

ladyfromskye
03.12.2024 4 z 5

Jasně si pamatuji, jak jsem poprvé viděla epizodu Norských domů snů a jak mi spadla brada při pohledu na to, co tahle parta sympatických a hlavně šikovných chlapíků dokázala. Od té doby jsem viděla už hodně jejich proměn a všechny mě chytly za srdce.
Když jsem se tedy dozvěděla, že Grada vydává knihu, ani jsem nemusela vidět, jak vypadá uvnitř, prostě jsem ji rovnou chtěla. Sotva jsem si ji donesla domů, hned jsem se pustila do čtení a do prohlížení. Společnost mi tahle knížka dělala několik večerů.
Ačkoli nemám žádnou chatu ani chalupu, jen malý byt, našla jsem si spoustu inspirujících nápadů, které budu postupně na své království aplikovat.
Do knihy se vešlo celkem 15 proměn, rozdělených podle toho, jestli se nacházejí u moře, u lesa, nebo v horách. Každá z nich je samozřejmě postavená zejména na fotografiích – jedna dvě tu jsou věnovány stavu "před", hromada dalších pak stavu "po". Kromě toho tu ale najdete text strukturovaný do několika částí. S okolím chaty se seznámíte v úvodu. Ten rozšiřuje ještě část nazvaná Pozadí rekonstrukce. Navazuje krátký odstavec, kde jsou čtenáři předloženy představy majitelů o proměně. A pak už se text věnuje samotné rekonstrukci. Osobně jsem nejvíc ocenila části, ve kterých bylo představeno, jaké cíle si hoši stanovili a jakými prostředky se k ní rozhodli dojít. Milé a zajímavé byly Halvorovy supertipy. A na konci každé proměny nechybí ani opravdu podrobný nákupní seznam. (A ne, nedoporučuji dívat se na stránky těch obchodů, pokud nemáte po ruce dostatečný kapitál!)
Výsledkem je opravdu spousta inspirace a touha pustit se doma do změn. Přesně jako když se díváte na pořad v televizi.
Nicméně knížka má i své mouchy, bohužel. Překlad mi místy skřípal, paní korektorka se také zrovna moc nevyznamenala, protože na tak málo textu tam bylo opravdu hodně chyb. A pak ta sazba... Pokud neumí grafik s tímto fontem pracovat, ať s ním, prosím, nepracuje. Já jsem na tohle hodně citlivá a fakt, že to v polovině případů vypadá, jako by nebyla mezi tečkou a prvním písmenem nové věty, případně mezi čárkou a prvním písmenem dalšího slova mezera, mě opravdu štve, obzvlášť u takovéto publikace – výpravné a drahé. Tohle by chtělo do příště opravdu zlepšit, zbytečně to jinak krásnou knihu kazí.
Naštěstí hlavní roli tu hrají fotografie a těm nechybí opravdu vůbec, vůbec nic. Celkově tak můžu knížku doporučit. Už teď vím, že se k ní budu opakovaně vracet.
No a když se blíží ty Vánoce… Pokud máte ve svém okolí někoho, koho zajímá interiérový design, zejména ten severský, s touhle knížkou jistě chybu neuděláte.

Kniha Norské domy snů v seznamech

Autorovy knížky

2024  80%Norské domy snů