Norsko v noci přehled

Norsko v noci https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243992/mid_norsko-v-noci-09Z-243992.jpg 4 52 52

Sheldon Horowitz, čerstvý dvaaosmdesátiletý vdovec, se neochotně přestěhuje do Osla ke své vnučce a jejímu norskému manželovi. Jakožto bývalý mariňák často mluví s přízraky z vlastní minulosti – s přáteli, o které přišel v Pacifiku, a se synem, který v jeho stopách vstoupil do americké armády a zemřel ve Vietnamu. Poté co se Sheldon stane svědkem vraždy ženy v domě, ve kterém bydlí, zachrání jejího šestiletého syna a rozhodne se uprchnout. Pronásleduje ho nejen balkánský gang, který má vraždu na svědomí, ale i norská policie. Chce-li Sheldon chlapce ochránit, musí se spolehnout na svůj již více než půl století starý výcvik. Uprostřed neznámé a zvláštní krajiny si tento nevyrovnaný pár, který ani nemluví stejným jazykem, začne budovat pouto, které by je snad jediné mohlo zachránit. Norsko v noci, pozoruhodný debut s nezapomenutelným hlavním hrdinou, vypráví o posledním dobrodružství muže, který se stále ještě snaží vyrovnat s tragédiemi, které mu život přinesl. Tato strhující a promyšlená kniha je současně thrillerovou honičkou v lesích i emočně působivým románem o stárnutí a žalu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Norwegian by Night , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Norsko v noci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Majto
10.05.2023 3 z 5

Svojím spôsobom zvláštna kniha, kde niektoré časti vyslovene otravovali, no v druhej polovici hluchých a otravných miest rapídne ubudlo a dostalo to riadnu šťavu.

Knihomlok2015
09.11.2019 4 z 5

Zase jedna z těch knih, která si ani náhodou nezasloužila skončit ve výprodeji.


Alma-Nacida
08.11.2019 5 z 5

Začala jsem číst a už jsem nemohla přestat, dokud kniha neskončila. Těžko říct, o čem to je - asi nejvíc o vině, o lítosti, o činech, které můžou být osudové, nebo taky ne. Je to taky thriller i historický exkurz. Hlavně je to dobrá kniha, i když se hemží monstry.
... V letadle si četl a přemáhal spánek. Klidný spánek stejně nepřipadal v úvahu, protože skutečně klidný spánek nezažil už dva roky. Míval často noční můry o všem, co viděl a co dělal. Mozek marně hledal nějaký smysl toho všeho a Saul při tom trpěl. Konejšivý hukot na palubě letadla sváděl k přemítání, což bylo nebezpečné. Protože přemítání je sféra, kde přebývají monstra.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (30. 3. - 5. 4.)

29.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Norsko v noci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x