Šlechetný darebák přehled

Šlechetný darebák
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138659/slechetny-darebak-138659.jpg 4 130 130

Notorious Gentlemen série

< 3. díl

Lord Bramwell Johns nezná stud ani výčitky a ví to o něm celý Londýn. A teď, když jeho dva nejlepší přátelé dali přednost teplu rodinného krbu, se cítí podivně nesvůj. Úlevu mu nepřináší ani to, že okrádá jisté londýnské aristokraty o podivně nabyté klenoty, které následně odnáší do kostela. Teprve jedna z těchto nočních výprav přinese kýžené rozptýlení. Bram zaslechne hádku mezi lordem Abernathym a jeho dcerou Rosamundou: dívka má prostřednictvím sňatku s podlým karbaníkem vyrovnat bratrův dluh ze hry. A něco tak podlého považuje za nehoráznost dokonce i Bram… Rose velmi dobře ví, jaká pověst Brama provází, a proto v ní jeho náhlý zájem vzbudí podezření. Jak by také ne, když je to přítel jejího příšerného nastávajícího! Zároveň má ale plán, a k jeho uskutečnění by se jí mohl Bram hodit. Pro úspěch onoho plánu postačí dodržet pár jednoduchých zásad: mít neustále na paměti, že je to darebák, že jeho polibky vůbec nic neznamenají a že mu za žádných okolností nesmí začít věřit. Anebo může?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Always a Scoundrel, 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šlechetný darebák. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (20)

Senza Jenka
23.04.2024 3 z 5

Bram krade spíše pro zábavu a aby naštval svého otce, který se k němu zachoval hnusně.
Rose je až příliš loajální rodině, která si jí neváží a zachází s ní jako s věcí. Sestra je nána, bratr je pitomé tele a rodiče zajímá víc, jak budou vypadat na veřejnosti, než to, že prodávají dceru netvorovi.
Vylíčení Cosgrova je poněkud nekonzistentní, ale autorka si dala záležet a stvořila naprosto bezskrupulózního zmetka, karbaníka, manipulátora a pijáka absinthu.
Vše se nakonec v dobré obrátí. I když Lavonzy i Abernathy se ozvali spíš kvůli vlastní pověsti a Cosgrov byl nakonec eliminován nezvyklým způsobem, ale trestuhodně snadno.

moudivlacek
19.10.2023 3 z 5

Slušné zakončení této série, i když se přiznám, že první díly se mi líbily více.
Každopádně je to příběh o dívce Rose, jež představuje "rodinné zboží", a tudíž lze s ní zaplatit bratrův dluh. Jenže se má stát ženou šlechtice lotra. Ale je tu jiný šlechtic Bram, také darebák, jenže není lotr jako lotr. Rose oproti jiným hledá u Brama nejen pomoc duchovní a rady, ale zejména hledá jeho pravou duši, tu, kterou jen tak někomu neukazuje. Ale i Rose dokáže šokovat, má být přece oddaná, poddaná dívka, jenže ouha....
Dva protiklady, které se přitahují. Dva lidé, kteří v tom druhém spatřují to, co jiní ne. Dva lidé, kteří zoufale touží po štěstí, ale zároveň za každou cenu rozumí slovo čest a povinnost. Otázkou je, zda zlo bude pokořeno. A hádejte, jak to asi může dopadnout? Příjemné čtení na večer.


rampapa
16.01.2023 5 z 5

Na třetí díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Mám moc ráda tuhle autorku a to jak píše. Příběh jsem si zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šlechetný darebák v seznamech

v Přečtených209x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených10x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x