Nová zem – Objavte v sebe zmysel života přehled

Nová zem – Objavte v sebe zmysel života
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413723/mid_nova-zem-objavte-v-sebe-zmysel-zivo-Pih-413723.jpg 4 269 269

Kniha Nová Zem odhalí našu duchovnú nevedomosť. Hlavným hrdinom tejto nevedomosti je naše ego. Egoická myseľ. Pretožd v každej myšlienke - každej spomienke, interpretácii, názore, pohľade, reakcii, emócii sa skrýva pocit seba - Ja (ego). To je duchovný nevedomosť. Naša myseľ a jej obsah je samozrejme podmienený minulosťou: našou výchovou, kultúrou, rodinným zázemím a ďalšími faktormi. Základ väčšiny činnosti našej mysle spočíva v neustále sa opakujúcich a pretrvávajúcich myšlienkach, emóciach a reakciách, s ktorými sa stotožňujeme najviac. Obsah ega sa líši od človeka k človeku, ale štruktúra ega je vždy rovnaká. Inými slovami - rozličné egá sa líšia iba na povrchu. V čom sú rovnaké? Žijú zo separácie a identifikácie. Pokiaľ žijete svoj život prostredníctvom mysľou vytvoreného Ja, ktoré sa skladá z myšlienok a emócií - čo je ego - základ vašej identity je váš život ilúziou, pretože myslenie a emócie sú vo svojej podstate veľmi prchavé a pominuteľné. Takže každé ego neustále bojuje o prežitie a neustále sa brání a zväčšuje...snaží sa zachrániť samé seba a rozpínať sa. Keď to pochopíme, začneme sa zaujímať o nový svet. O svet lásky. O príjem tvorivej sily vesmíru. Keď s nadšením prekonáte prekážky v podobe nepriaznivých situácií, alebo ľudí neochotných spolupracovať a boj s nimi transformujete do prijatia, to bude začiatok Novej zeme. „A videl som nové nebo a novú zem", píše sa v Biblii. Základom novej zeme jenové nebo - prebudené vedomie.... celý text

New Age Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Citadella (SK)
Originální název:

A New Earth, 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nová zem – Objavte v sebe zmysel života. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (54)

Piškotek11
09.09.2024 5 z 5

O této knize napíšu jen to, že jsem si ji zařadila mezi doporučené.

E_Lan
02.09.2024 5 z 5

Asi nemá smysl procházet a hodnotit celou knihu, když se jedná o pro mne stěžejní dílo významně formující můj pohled na svět i mne samotného. Nemám moc knih, které si šetřím a dávám si čas vstřebat každou kapitolu. Mám tak pocit, že bychom knihu číst rovnou znovu.
Velkolepé, povznášející, uklidňující a neskutečně rozvíjející osobnost! Skvělé!


VNI
06.05.2024

* Pár uryvků z knihy, které ukazují její hloubku. Snažíme se ve věcech najít sami sebe, ale nikdy se vám to nepodaří../ Většina lidí nežije v existující realitě, ale pojmové./ Snaha najít sám sebe skrze věci je marná: Spokojenost Ega je krátkodobá, a tak pořád hledáte víc. Nakupujete a konzumujete víc./ Pokaždé když zcela akceptujete ztrátu dostanete se za hranice ega.../ Spojujete pocit vlastní hodnoty s věcmi, které vlastníte?/ V blízkosti smrti se celý koncept vlastnictví ukáže jako bezvýznamný./ Kniha mě inspirujea nutí se zamýšlet. I když nesouhlasím se vším jak to vidí autor.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nová zem – Objavte v sebe zmysel života v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených426x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených53x
v Knihotéce155x
v Chystám se číst300x
v Chci si koupit102x
v dalších seznamech8x