Nové náboženství Kurta Vonneguta přehled
Petr Zelenka
Kniha utvořená z tezovitých myšlenek K. Vonneguta může sloužit jako průvodce po jeho díle.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nové náboženství Kurta Vonneguta. Přihlašte se a napište ho.
Moc pěkná kniha o díle KURTA VONNEGUTA, která je jeho oslavou a zároven úvodem do četby jeho knih. Díky pane Zelenko, že jste svou knihu nazval Nové náboženství Kurta Vonneguta, jinak bych se s knihou asi nesetkal , jsem totiž posedlý náboženstvími a jejich posláním ve světě a v lidských duších. Je zde plno nezapomenutelných citátů jako třeba: Američané byli dlouho vychováváni nenávidět všechny lidi, kteří neuměli nebo nechtěli pracovat, včetně sebe samých. Můžeme děkovat zmizelé hranici za tento kus přirozené krutosti. Ale přijde čas, pakliže již nepřišel, kdy to již nebude přirozené. Bude to pouze krutost.
Zdá se mi, řekl Trout, že hlavní poznatek, který Eliot učinil je, že lidé potřebují veškerou nekritickou lásku, které se jim dostane.
... a mě PAVLOVI z BRNA se zase zdá, že si Kurta Voneguta přečtu celého nejenom Grotesku
Kniha Nové náboženství Kurta Vonneguta v seznamech
v Mé knihovně | 4x |
2005 | Příběhy obyčejného šílenství |
2014 | Obyčejná šílenství |
1998 | Knoflíkáři |
2006 | Teremin |
1992 | Nové náboženství Kurta Vonneguta |
Úžasná, ale málo známá a nedoceněná věc!