Bez stopy přehled
Lone Theils
Novinářka Nora Sandová série
1. díl >
Novinárke Nore Sandovej sa na polaroidových fotografiách, ktoré vypadli z obstarožného kufra, hneď čosi nezdalo. Potom si však spomenula – tie dievčatá, chovankyne detského domova, sa pred rokmi bez stopy stratili na trajekte z Kodane do Anglicka. A keď na kufri objavila ceduľku s menom anglického sériového vraha Billa Hixa, už jej nič viac nebolo treba. Dostane povolenie a pustí sa do vyšetrovania dávno zabudnutého prípadu. Myslí si, že napíše článok roka!... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
Pigerne fra Englandsbåden, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez stopy. Přihlašte se a napište ho.
Některé pasáže byly zbytečně překombinované nebo dějově zbytečné. Dlouho trvalo, než jsem se začetla.
Pak to mělo spád, konec si zasloužit lépe zpracovat.
Už to tady v komentářích bylo zmíněno: námět super, zpracování pokulhává.
Začínáme s neotřelou zápletkou originálně rozkročenou mezi dvě země, abychom se postupně s přibývajícími stránkami dočkali špatně stravitelných nelogičností (v jedné kapitole jsme vyděšeni z ohrožení vlastního života prakticky každým v okolí, abychom v druhé i přes varování mířili přímo do jámy lvové) či obvyklých klišé (telefony se neberou, když je potřeba či se nedovoláme někomu, kdo nám následně vyčítá, že máme být stále na příjmu). K tomu otravně průhledná linka s Andreasem a nepříliš uvěřitelné akční finále.
Takže skvělý nápad s průměrnou realizací.
Knižní novinky (29.5. - 9.6.)
30.05.2017
Kniha Bez stopy v seznamech
v Přečtených | 1 445x |
moře a oceány záhady thrillery sérioví vrazi severská krimi zmizení lidí dánské detektivky thrillery pro ženy
2017 | Dívky z trajektu |
2018 | Žena, po které se slehla zem |
2020 | Posedlé dítě |
2022 | Mlčet jako hrob |
Mě se to líbilo moc. Souhlasím, že to klidně mohlo být kratší, ale zas na druhou stranu, takhle si čtenář může vychutnat příběh z několika úhlů. Další díl už se mi ale přiznám se nelíbil.