Mlčet jako hrob přehled
Lone Theils
Novinářka Nora Sandová série
< 4. díl
Na reportérku Noru Sandovou toho bylo v poslední době příliš, a proto se rozhodne vyrazit do Thajska a trénovat tam kickbox. Jednoho dne se náhodou dozví o brutálním stětí policisty v anglickém Toppinghamu. Na internetu se objeví záznam popravy, vše nasvědčuje tomu, že šlo o teroristický čin, a to rozhodně stojí za reportáž. Nora se vrací do Anglie a postupně zjišťuje, že Toppingham skrývá bolestné tajemství, o kterém všichni mlčí. Tajemství, kvůli němuž je někdo ochoten znovu a znovu vraždit. Mlčet jako hrob je dalším případem ze série drsných severských detektivek s novinářkou Norou Sandovou, protagonistkou bestsellerů Dívky z trajektu či Žena, po které se slehla zem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčet jako hrob. Přihlašte se a napište ho.
Daleko lepší než první díl s Norou, ale stejně tomu něco chybělo. V první polovině chyběla přímá gradace, od ničeho nikam....nudil jsem se a moc mě to nebralo..druhá polovina je o poznání akčnější a to mě bavilo. Závěr to o level vyzdvihl, ale že bych dal za plno, tak to ani omylem. Téma aktuální, drsné a současná doba tomu jen nahrává. 70%
Protagonistkou detektivního románu Mlčet jako hrob je Nora Sandová - dánská novinářka, pracující v Londýně. Reportáž ji však zavede do Toppinghamu, kde začne „fušovat“ do řemesla místního oddělení vražd. V tomto městě byl brutálně zavražděn vysoce postavený člen policejního sboru a na první pohled se zdá, že by se mohlo jednat o teroristický útok.
Nora se za podezřelých okolností seznámí s individuem jménem Kith Sneider, ze kterého se vyklube sice hrubián a neotesanec, ale také fotograf a spojenec. Netrvá dlouho a Nora vypátrá, že se rozhodně nejednalo o teroristický čin, a že zavražděný policista byl ve skutečnosti velký grázl.
Gaunerů je ve městě povícero a atmosféra začíná přituhovat. Zneužívání a kupčení s nezletilými dívkami, vydírání, únos starostky, vše směřuje k místní pákistánské komunitě a největším prominentům Toppinghamu, kdo však bude skutečným pachatelem?
Jako příjemný bonus čtenář v úplném závěru knihy odhalí příčiny záhadné choroby Violy.
Celkově slušných 85%.
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Mlčet jako hrob v seznamech
2017 | Dívky z trajektu |
2018 | Žena, po které se slehla zem |
2020 | Posedlé dítě |
2022 | Mlčet jako hrob |
Kniha nabitá akcemi.Tesim se na pokračování.