Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život přehled
kolektiv autorů
![Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123705/novohradske-hory-123705.jpg?v=1337116950)
Tato kniha v pořadí třetí z edice „Krajina a lidé“, se snaží komplexně zpřístupnit dosavadní stupeň poznání Novohradských hor a podhůří. Na 848 stranách najdete 119 kapitol od přibližně stovky odborníků. Kniha je ilustrovaná asi 2 590 barevnými a historickými černobílými fotografiemi, 170 mapami a plánky a 90 tabulkami a grafy. Doplňují ji tři rejstříky a krátký historický průvodce z roku 1908.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život. Přihlašte se a napište ho.
![Lesní_chodec Lesní_chodec](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/143614/m_143614-wXe.jpg?v=1463594971)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přestože se jedná o jeden z nejvíce zapomenutých krajů naší země, tak i o něm vyšel jeden díl této překrásné edice "Krajina a lidé". Dovolím si tvrdit, že se jedná asi o nejpovedenější knihu z celé edice. Za mě velká škoda, že nedošlo i na další plánované kouty naší krásné země.
Jak už jsem poznamenal u předešlých dílu, tak i zde platí, že knihu asi stěží přečtete od první do poslední stránky jako román. Tady je to především o pocitech, listováním a vybavování Vámi známých míst, které se kolektiv autoru pokusil přenést na stránky této "bichle".
![berau berau](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62378/m_62378-Wo8.jpg?v=1513630010)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tato edice měla velký potenciál, ale nakonec se to až úplně nepovedlo, příspěvky některých autorů vypadaly jako reklama na vlastní podnikání (viz. restaurace a kulinářství). Škoda.
Nejlépe z toho asi vychází tento díl o Novohradských horách.
Kniha Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život v seznamech
v Mé knihovně | 5x |
Tuto knihu jsem četla jako první z celé série, neboť mi je popisován oblast hodně blízká. A musím říct, že mě nijak nezklamala, ale naopak hodně obohatila.