Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život přehled
kolektiv autorů
Tato kniha v pořadí třetí z edice „Krajina a lidé“, se snaží komplexně zpřístupnit dosavadní stupeň poznání Novohradských hor a podhůří. Na 848 stranách najdete 119 kapitol od přibližně stovky odborníků. Kniha je ilustrovaná asi 2 590 barevnými a historickými černobílými fotografiemi, 170 mapami a plánky a 90 tabulkami a grafy. Doplňují ji tři rejstříky a krátký historický průvodce z roku 1908.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život. Přihlašte se a napište ho.
Přestože se jedná o jeden z nejvíce zapomenutých krajů naší země, tak i o něm vyšel jeden díl této překrásné edice "Krajina a lidé". Dovolím si tvrdit, že se jedná asi o nejpovedenější knihu z celé edice. Za mě velká škoda, že nedošlo i na další plánované kouty naší krásné země.
Jak už jsem poznamenal u předešlých dílu, tak i zde platí, že knihu asi stěží přečtete od první do poslední stránky jako román. Tady je to především o pocitech, listováním a vybavování Vámi známých míst, které se kolektiv autoru pokusil přenést na stránky této "bichle".
Tato edice měla velký potenciál, ale nakonec se to až úplně nepovedlo, příspěvky některých autorů vypadaly jako reklama na vlastní podnikání (viz. restaurace a kulinářství). Škoda.
Nejlépe z toho asi vychází tento díl o Novohradských horách.
Kniha Novohradské hory a Novohradské podhůří - příroda, historie, život v seznamech
Tuto knihu jsem četla jako první z celé série, neboť mi je popisován oblast hodně blízká. A musím říct, že mě nijak nezklamala, ale naopak hodně obohatila.