Nultá hodina přehled
Agatha Christie
Policista Battle série
< 5. díl
„Nultá hodina“ je okamžikem zločinu, k němuž vše směřuje. U lady Tressilianové se na sklonku léta sešla zvláštní společnost: slavný tenisový hráč Nevile Strange, jeho současná i bývalá manželka a dvojice mužů, s nimiž tyto dvě ženy pojí nedořešené milostné vztahy. Napětí v přímořském sídle vyvrcholí vraždou hostitelky. Na superintendanta Battlea, jenž se shodou okolností nachází v blízkém městečku, čeká těžký případ. Vypadá to, že důvod zabít ji neměl nikdo. Celý příběh však začal dávno před vraždou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , KalibrOriginální název:
Towards Zero, 1944
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nultá hodina. Přihlašte se a napište ho.
Každému zločinu předchází okamžik, kdy se spustí řetězec menších i větších událostí a souvislostí, které později nevyhnutelně dospějí k okamžiku zlomu, k vraždě, k nulté hodině příběhu.
Agatha Christie tentokrát rozehrála pěkně temnou hru - osamělé panské sídlo, milostný pětiúhelník (!), brutální vražda, hromada podezřelých, chladnokrevný vrah a skvělý inspektor Battle, který tomu všemu musí přijít na kloub.
P. S. Pokud znáte filmové zpracování, asi budete marně hledat slečnu Marplovou - ta ale v knize nevystupuje.
Musím říct, že knihu jsem četl asi po třiceti letech a že mě potěšila, na rozdíl od jiných. Sice ten prvek náhody je tam dost křečovitý, ale je to vyprávěno svižně. A oceňuju málo prvků červené knihovny, i když ani tady si ho neodpustila.
Vychází Mrtvá zóna, Temný amulet a další knižní novinky (39. týden)
25.09.2022
Kniha Nultá hodina v seznamech
detektivní a krimi romány tenisté, tenistky
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Miluji tuto autorku a miluji její detektivy a postavy. Všechno v jejich knihách je promyšlené od začátku do konce. Postavy jsou tak reálné a jejich vlastnosti jsou autentické a vrahové jsou vždy velmi záludní. Knihy od Agathy čtu vždy s obrovským nadšením.