Nuly přehled
Chuck Wendig
Tahle pětice by se v normálním životě nejspíš nikdy nepotkala. A přesto se ocitnou na tajném místě jako nedobrovolní spolupracovníci. Jedno mají totiž společné – veterán ze staré školy, internetová aktivistka-muslimka, podvodníček tmavé pleti, dobrosrdečný pozér a drsná trollka jsou prvotřídní hackeři. Takže dostali na vybranou: buď několik let vězení, nebo jeden rok plnění zakázek pro vládu. Za mříže se nikomu nechce, ale hacker prostě musí hackovat, a tak si nesourodá skupinka, která si říká Nuly, krátí své nechtěné zaměstnání tím, co umí nejlíp. A brzy objeví, že je dohromady nesvedla ani náhoda, ani genialita policie – za vším stojí někdo mnohem nebezpečnější. Někdo, nebo spíš něco, co se vymklo kontrole… Divoký sci-fi thriller Nuly se neutuchajícím tempem a všudypřítomnou akcí i humorem vyrovná superhrdinským filmovým trhákům.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Zeroes, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nuly. Přihlašte se a napište ho.
Pět lidí, kteří nemají na první pohled nic společného, více rozdílní snad už ani nemohou být, ale na ten druhý zjistíte, že je přeci jenom něco spojuje. Jsou hackeři a jsou v tom dobří. Když na ně přijdou, čeká je vězení, ale mají ještě jednu možnost. Pracovat pro vládu a dělat to, co jim jde nejlépe, prostě hackovat.
Uf, tak tahle kniha prostě nebyla pro mě. Četla jsem ji v rámci výzvy, před lety ji četl manžel a na to, že není velký čtenář, tak ji dočetl a pobavil se. Sto lidí, sto chutí. Já ji dočetla jen proto, že knihy neodkládám.
Zásadní problém však nebyl s knihou jako takovou, ale s tím, že šla úplně mimo mě. Jsem běžný uživatel počítače a co se děje někde na pozadí a dál, tak tomu vůbec nerozumím a jelikož tato kniha byla právě o tom a hodně se řešilo, jak různě „nabourat“ počítače, tak jsem prostě byla mimo.
K tomu spousta akce jak v akčních filmech (další věc, co fakt nemusím) a ještě k tomu humor (ten také v knihách nemusím), tak je prostě jasné, že tato kniha není pro mě.
Když nebudu brát jenom téma, tak ani to, jak byla kniha psaná mě nijak neoslovilo, ztrácela jsem se v postavách, někdy i v ději.
Za mě tedy ne, ale pokud jste blázni do počítačů a do akčních filmů, přijdete si zde na své.
Kniha Nuly v seznamech
konspirace internet hackeři technothrillery
2017 | Nuly |
2021 | Psanci |
2023 | Kniha nehod |
2021 | Star Wars: Moře v plamenech - Pevnost Vader |
připomíná mi to jeden film jen si nevybavím název :)
každopádně se to četlo dobře, děj odsýpal, pro příznivce IT doporučuji.