O čem sní ženy 1 přehled
Olga Sommerová
Tato knížka není pouhým přepisem úspěšného dokumentu O čem sní ženy, který byl natočen v roce 1999 pro Českou televizi ve filmové společnosti FEBIO. Je záznamem celých rozhovorů z natáčení, z nichž byla do filmu zakomponována jenom část. Autorka poprvé vstupuje na literární pole s dokumentárním textem, ale bez nástrojů své profese - obrazu, zvuku, střihu a hudby. A opět s invencí, pochopením a láskou. výsledkem jsou autentické - někdy dojemné, jindy drsné příběhy žen, které otevřeně svěřují svůj intimní životní příběh. V každém sděleném osudu (včetně osudu autorky) můžeme rozpoznat vlastní prožitou zkušenost, objevit sounáležitost s jinými lidskými příběhy a dobrat se v osobní katarzi k dalšímu poznání sebe sama.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O čem sní ženy 1. Přihlašte se a napište ho.
Knížky paní Sommerové mi osvětlily mnohé o tom, co to znamená být ženou (nikoli feministkou). A že věci, které mne trápí, bolí nebo se za ně stydím, jsou běžnou součástí ženských životů a osudů.
Dokumentární tvorba Olgy Sommerové mě velice baví. I přesto, že je prodchnuta feminismem v podobě se kterou nedokážu souznít. Přesto, že jsem dokument viděla, přečetla jsem si se zájmem i knihu. Určitě rozšířila moje barevné vidění světa o další odstíny :)
Kniha O čem sní ženy 1 v seznamech
2005 | O čem sní muži |
2003 | O čem sní ženy 1 |
2004 | O čem ženy nesní 3 |
2002 | O čem sní ženy 2 |
2001 | O čem sní ženy |
Autorka krásných a zajímavých dokumentárních filmů Olga Sommerová tentokrát vyzpovídala deset různých žen a vypráví o jejich životních osudech, které často nebyly vůbec lehké, většinou hodně smutné, ale jsou vyprávěné s úžasným citem a pochopením. A sama autorka závěrem vypovídá i o svém vlastním životním poznání. Moc hezké čtení.