O chlapci, který se nestal číslem přehled

O chlapci, který se nestal číslem
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/3248/bmid_o-chlapci-ktery-se-nestal-cislem-Gpb-3248.png 4 34 34

Výtvarník Bedřich Fritta namaloval v koncentračním táboře Terezín svému synkovi obrázkovou knížku k třetím narozeninám. Ivan Klíma napsal k těmto obrázkům příběh chlapce, který se nestal číslem.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O chlapci, který se nestal číslem. Přihlašte se a napište ho.

kamibe
21.07.2022 5 z 5

Mně připadá dobré ono časté opakování - dovedu si představit, jak to s patřičným přednesem, pauzami a místy dostatečně dramaticky čtu malému dítěti, které bude fandit uprchlému klukovi a jeho převlekům, bude přitom sledovat obrázky a překvapeně uslyší opětovné: Ale nevyprávím pohádku. Myslím, že je dobré později po čtení vysvětlit dítěti, jak vlastně kniha vznikla.
Pro mne bylo velmi zajímavé číst povídání Arno Paříka na klopách přebalu. Skrývalo pro mne také překvapení - malíř obrázků se narodil v místě mého dlouholetého profesního působení.

helusa2
27.03.2022 5 z 5

Úplně nejjednodušší a nejvýstižnější vysvětlení, co to byl holocaust, pro ty nejmenší děti. Obrázky jsou milé a veselé - ovšem když člověku dojde, kdy, kde a proč byly malovány… Škoda, že je knížka vyprodaná - vzala bych ji do školní knihovny…

marwinmh
12.02.2022 5 z 5

Příběh o chlapci a jeho rodině za II. světové války, převyprávěn dle mě trochu kostrbatě, nezáživně (příliš často opakovaná slova), ale to hlavní nám autor sdělil. Jde opět o jiné pojetí hrůzných let, na které by lidstvo nemělo zapomenout. Ilustrace se mi líbily velmi.

Kniha O chlapci, který se nestal číslem v seznamech

v Mé knihovně3x