O dracích a lidech (2020) | Databáze knih

O dracích a lidech přehled

O dracích a lidech
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451316/bmid_o-dracich-a-lidech-zzi-451316.jpg 4 120 120

Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové ani sami neví, odkud se jejich víra bere. Všichni jsou fanatici. Pouze jeden z nich chce znát pravdu. A proto musí spojit síly s tím, koho nenávidí nejvíce – s drakem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O dracích a lidech. Přihlašte se a napište ho.

Veronika.malova
08.02.2025 4 z 5

Fantasy kniha O dracích a lidech nás zavádí do království Argona, kde sledujeme příběh dvou hlavních postav – draka Jainy a Roderica, člena Řádu. Autorka vsadila na čtivý styl, který nezahlcuje složitostí, ale přesto dokáže vtáhnout do děje.

Silné stránky
Co mě opravdu bavilo, byla dynamika mezi Jainou a Rodericem. Jejich vývoj je napsán poutavě a přirozeně, bez zbytečné omáčky. Kniha plyne svižně a drží napětí.

Co mi chybělo
Jediné, co mě lehce zklamalo, byl nedostatek popisu světa a bestií, které v Argoně žijí. Autorka se věnuje spíše postavám než širšímu univerzu, což je škoda, protože náznaky, které jsme dostali, byly lákavé.

A ten konec?
No… jako věčná optimistka jsem doufala v něco jiného, ale musím uznat, že příběh k tomu směřoval a dával smysl. Jen mé romantické já si přálo aspoň malou jiskřičku naděje navíc. Ale tento příběh je prostě syrový, drsný – a tak to také dopadlo.

Celkové hodnocení
O dracích a lidech je dobře napsaná kniha, která nabízí silné postavy a poutavý děj, i když bych si přála více prostoru pro samotný svět. Pokud hledáte příběh s draky, emocemi a trochou hořkosladkého napětí, určitě dejte šanci.

Klara.SA
06.02.2025 5 z 5

Kniha mě zaujala hlavně svou originalitou – hybridi lidí a zvířat byli skvělým prvkem, který oživil celý příběh. Hlavní hrdinka mi sice k srdci nepřirostla, ale její chování dávalo smysl, takže jsem jí fandila i tak. Nejvíc mě ale bavila historie a pozadí světa – to bylo opravdu promyšlené a vtáhlo mě do děje víc než samotná zápletka. Celkově dobrá oddechovka, která dokáže překvapit neotřelým nápadem.

Belohlavek.D
05.02.2025 5 z 5

Dostal jsem se ke knize díky štafetě a musím říct – příjemné překvapení. Žádné zbytečné okecávání, postavy přesně tak akorát příjemně nepříjemné, aby člověk zůstal ve střehu. A mytologie? Na jedničku. Pecka!

Kniha O dracích a lidech v seznamech

v Mé knihovně68x