O fous líp přehled
Petra Zhřívalová
Středobodem Jitčina života je její manžel a děti. Když ji manžel opustí, zjišťuje, že si nejspíš nesežene práci, protože nemá žádnou pořádnou praxi. Nezbývá jí než přijmout místo v Paláci jógy, ačkoli tamní zaměstnanci na ni působí podivínsky. Než se Jitka rozkouká, její život se otočí o 180 stupňů. Věci, které považuje téměř za zázrak, se však začnou dít teprve tehdy, když pochopí, že klíčem k jejich uskutečnění je láska k sobě samé.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O fous líp. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem velmi svižné proskákala, no taková česká ženská klasika. Doufám, že to nezfilmují s Kostkovou a Čermákem a Vágnerovou ( jiné herce evidentně nemáme ).
Co mi tedy vadí v českých knihách jsou nesnesitelné děti. Matky nechodí do práce, aby se mohly věnovat dětem, a ty jsou pak vylíčeny jako banda rozmazlených neurvalců, co čumí do telefonů a nenávidí se navzájem případně nesnáší své rodiče. Za vysvědčení jim kurýr přivalí 2x iphone.
V lepším případě dojde k nápravě, ale někdy taky ne.
Robert byl debil na entou, vyběhla bych s ním i s jeho prachama, že by nestačil počítat schody. Já bych mu dala tlustýho kámoše!
A Jituš jako submisivní myška, nerozhodná a závislá celý život na tom, co pán tvorstva řekne či udělá, připlazí se na první kývnutí. To má být proměna z káčátka v labuť? Sama tomu nevěří.
Akorát mě tyto knihy rozčílí. Dělá to z žen husy.
Kniha O fous líp v seznamech
2017 | Sex, víno a cigarety |
2015 | Šťastní a veselé |
2016 | O fous líp |
2019 | Design vraždy |
2022 | Srdeční selhání |
Příběh Jitky, která změní život ženy v domácnosti úspěšného manžela právníka za život v komunitě jogínů a veganů. Prospěje to nejen jí samotné , ale i jejím dcerám a celkově vztahům mezi nimi. Současně se řeší problémy dalších aktérů, jelikož z Jitky se stane terapeutka a projeví značné empatické schopnosti. Četba velmi lehká, předvídatelný průběh i závěr happy endem na všech frontách.