O lidech nešikovných přehled
Jindřich Plachta
Pohled do lidské i umělecké tváře herce a spisovatele Jindřicha Plachty přináší čtenáři tento výbor z autorovy humoristické literární tvorby, která vznikala v období meziválečných let.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O lidech nešikovných. Přihlašte se a napište ho.
Pana Plachtu jako herce jsem měla ráda. Kniha se proto četla jedním dechem a líbila se mi.
Od autora Aminy jsem očekával víc. Bohužel jsou ta zamyšlení poplatná době vzniku a bez výborné znalosti dobových reálií těžko pochopitelná.
Kniha O lidech nešikovných v seznamech
Část díla
- Březen 1929
- Dělení půdy u nás 1928
- Duben 1929
- Interview s babičkou na veřejném záchodku
- Jak švec Vočadlo špatně umřel 1930
1989 | O lidech nešikovných |
1980 | Na slovíčko s Jindřichem Plachtou |
1991 | Hamlet IX. hodnostní třídy |
2015 | Pučálkovic Amina |
Zbožňuji filmy pro pamětníky. Už jako malá holka jsem znala mnoho filmů nejen s panem Jindřichem Plachtou.
Když jsem sháněla knihu "Pučálkovic Amina", protože ač je zde na databázi e-kniha zdarma ke stažení, chtěla jsem "Aminu" ve vázaném knižním vydání, našla jsem v antikvariátu i tuto nenápadnou knížku.
V této knize Jindřich Plachta píše své myšlenky, úvahy o životě, které mnohé byly i v novinách v roce 1928. Z jeho vyprávění se postupně také dozvíme, jaké měl první dojmy, když prvně stál na prknech, které znamenají svět a mnoho dalšího.
Ačkoliv byla tato předválečná a poválečná doba hodně těžká, vždycky mě to k ní nějak táhlo a má pro mě dodnes své kouzlo.
A tak není divu, že tato milá kniha má mé nejvyšší hodnocení.